GENETICA SI DESTIN

Este un subiect vast, din care vreau sa punctez doar cateva idei acum, urmand sa le dezvoltam in viitor in functie de alte studii si analize ale realitatii cu care ne confruntam.
Discutam in articolul precedent, la adresa: http://100ro.blogspot.com/2010/01/iepurele-si-broasca-testoasa.html , despre faptul ca ADN-ul nostru are secvente care faciliteaza procesarea energiilor si materiilor in functie de necesitati spirituale (sa le numim sarcini de destin). Am primit o informatie care se refera la faptul ca s-a descoperit ca exista gene „inchise” si gene „deschise”.
Sa dezvolt un pic acest subiect.
Genele deschise si inchise… Este un subiect pe care l-am studiat indelung, dar cu alte cuvinte: influenta complexului vital planetar asupra mostenirii genetice si, toate la un loc – asupra comportamentului uman. Avem așadar doua componente de baza: mostenirea genetica si acel complex vital-planetar, care ar fi compus, in linii mari, din impulsurile exterioare pe care le primim in fiecare moment al existentei noastre: vibratia mediului, radiatiile cosmice, blocul (fluxurile) energiilor si materiilor care circula in acest loc din univers, in care ne-am nascut si trăim, biosistemul planetar (totalitatea vietuitoarelor de pe planeta) – precum si efectele impletirii tuturor acestora la un loc. Sa adaugam societatea umana in general si in particular, pornind chiar de la viata intrauterina – o societate de contact direct: familie, apoi: scoala, serviciu, diverse contacte, vecinatati.
Pe langa cele de mai sus, ne confruntam cu impulsurile interioare: obisnuintele spirituale proprii – experienta totala spirituala anterioara (evolutia noastra anterioara), cu toate cele aplicate traind efectiv in societatea in care ne nastem. Avem astfel consolidata o parte din experienta anterioara si cunoastem lucruri noi, pe care le vom consolida acum. Formand astfel, pe acelasi principiu (in linii mari) deschideri pentru manifestari vechi si noi, in continuare.
In acest context apare notiunea de destin. Dupa parerea mea, destinul nu trebuie privit in mod fatalist: nu cuprinde un program fix de trairi, ci o suma de conditii exterioare care determina anumite decizii si aplicatii + comportamentul in conditiile deciziilor pe care le luam. El porneste de la premiza genelor deschise – adica acel complex genetic activat anterior pe linie genetica, in functie de conditiile de trai ale generatiilor anterioare: liniile genetice ale parintilor care se unesc in existenta urmasului lor. Genele ofera conditii, deschid conditii, noi le folosim in mediul in care ne nastem, influentand la randul nostru prin tot ceea ce trăim individual – restul mediului noastru de viața.
Asadar nu ne programeaza nimeni – in sensul strict al cuvantului – pentru a deveni marionete ale unor dorinte exterioare (ale altor entitati, fie ele chiar atotcunoscatoare). In schimb sunt de acord intrutotul ca evolutiile noastre sunt coordonate, protejate, cuprinzand invataturi complexe. Iar coordonatorii evolutiilor noastre (formand acest complex spiritual pe care il numim pe scurt: Dumnezeu) stiu foarte bine acest lucru: cat de periculos poate fi chiar pentru ele impunerea evolutiilor – si nu determinarea intelegerii drumului de parcurs. Numai prin astfel de intelegeri, din ce in ce mai profunde, dublate de o permanenta libertate, spiritele pe care ei le coordoneaza se dezvolta armonios si devin treptat la fel cu cei care le-au fost invatatori din eternitate. Mergand cu totii, in continuare, in eternitate…
Suntem ajutati permanent sa folosim intregul complex planetar spre trairea personala echilibrata, in mijlocul intregii vieti care se desfasoara in acelasi timp cu noi, pe planeta. Credinta si libertatea, pe care le constientizam la un moment dat al evolutiei noastre, ne formeaza acea cale de cumintenie, care ne ajuta sa folosim echilibrat resursele celor doua feluri de cai care se intersecteaza in fiinta noastra: mostenirea genetica si universul radiant in mjilocul caruia trăim. Ne putem croi astfel un drum constructiv si echilibrat, folosindu-ne in acelasi timp si de indrumarile de intrupare pe care le primim, in locuri si timpuri care pot favoriza dezvoltarea fortelor pe care le avem. Fortele spirituale capatate pe un astfel de drum le vom folosi in continuare pentru adaptarea experientei noastre la orice fel de conditii de trai putem intalni, intr-o lume in care spiritul uman este deja un creator constient inaintat.
Genele „deschise” sunt posibilitati de adaptare a materialului genetic pe care il avem la dispozitie la conditiile de mediu in care trăim. Sunt, in majoritatea lor, structuri arhetipale, adica structuri purtatoare de posibilitati de modelare, in functie de trairile pe care le avem. De aceea ni se spune permanent ca avem posibilitati de schimbare a manifestarilor noastre, fara sa ne limitam la cele pe care le mostenim – fie ele trupesti sau de comportament.
Multi oameni se opresc in mod fatalist la acceptarea: asta este structura genetica (asta a facut mama si/sau tata) asta fac si eu. Si, de multe ori, chiar informatiile cu caracter stiintific sunt interpretate in mod asemanator: exista gena geloziei, etc., alte gene pentru alte comportamente care limiteaza libertatea proprie si altora din jur, inseamna ca „se explica” si n-ai ce-i face…
Si totusi, genele deschise, care pot sa se remodeleze in continuare – sau macar sa se autointretina prin comportamentul uman – isi pot limita functionarea in conditiile in care constient, si cu vointa multa, ne limitam comportamentul excesiv. Materialul genetic ne ajuta, nu ne limiteaza evolutiile. Genele „inchise” de fapt nu sunt „inchise” propriu zis… Ele sunt „deschise”, insa sunt mai putin activate, se afla intr-o stare latenta de grade diferite de inaintare (vezi dispunerea foilor de ceapa in sectiune longitudinala, de la radacina la codita).
Sigur ca nu sunt numai astfel de conditii care tin de vointa noastra. Istoria zbuciumata a umanitatii ne arata cum, generatii de-a randul, majoritatea grupurilor sociale nu au avut conditii de dezvoltare armonioasa a tuturor posibilitatilor umane. Si cunoastem azi o diversitate dureroasa de obstructii sociale: viata grea (impuneri prin insclavagire, frig, lipsa de desfasurare a capacitatilor creative – ceea ce este deosebit de important pentru om), normalitatea energetica a timpului (mediul planetar-cosmic de vibratie joasa din vremurile imediat-anterioare) care determina comportamente agresive, de supravietuire cu orice pret.
Nu pacate primordiale, așadar, ne marcheaza obsesiv viața, necesitand mereu pocainte neintelese – dar acceptate in lipsa de cunoastere. Religia are insa partea sa deosebit de instructiva prin normele spirituale pe care ni le pune la dispozitie, iar acest lucru trebuie recunoscut, in echilibru cu iertarea generatiilor anterioare de stapani, laici si religiosi deopotriva: care nu au stiut sa indrume popoarele in fruntea carora s-au plasat, prin motivatii care si-au pierdut suportul spiritual cu multe milenii in urma.
Dar genele pot fi aparent „inchise” – asa le primim prin mostenire parentala, nedezvoltate de fapt – insa energetica momentuluifavorizeaza deschiderea lor,
chiar intr-o secunda. Si chiar daca efectele vor apare cu intarziere.
Alte gene sunt in stare latenta tocmai pentru a usura activitatea celor deja deschise, precum si a celor care se pot deschide rapid, formand consolidarea, intarirea lor. Restul genelor inchise nu inseamna ca ele nu activeaza undeva, dar activarea aceasta nu are un caracter predominant. Nici genele accidental activate nu sunt predominante, insa ele pot provoca oboseala individului sau chiar unor comunitati intregi – fie ele de volum redus. Coordonatorii evolutiilor noastre ar putea sa blocheze orice proces accidental, caci ei cunosc bine orice proces intr-un spatiu restrans – asa cum este o planeta, chiar de complexitatea Pamantului. Adica ei creaza conditii pentru desfasurarea unor evenimente, dar cunosc si toata pleiada celor colaterale, in conditiile in care cunosc foarte bine profilul spiritual (care determina manifestarea populatiilor): inclinatiile tuturor celor care traiesc in spatiul planetar.
Dar ei nu fac niciodata asa ceva, caci pe baza liberului arbitru se pot genera cele mai bune invataturi: prin reusitele personale sau prin invataturi din propriile greșeli. Adica – sa vedem cu ochii nostri ca am gresit si ca am determinat devierea si altora. Mai departe insa, coordonatorii actioneaza catre mladierea conditiilor asprite brusc, caci acestea pot determina daramarea constructiilor spirituale cu greu cucerite de multe grupuri spirituale, in cascada.
Sa discutam in acest context cate ceva si despre experienta individuala, spirituala proprie.
Ajutorul pe care il avem din partea coordonatorilor de evolutii cuprinde, pe langa crearea conditiilor de desfasurare a complexului evolutiv global si personal, un ajutor pe care il creaza atunci cand se activeaza brusc anumite gene inchise: astfel de gene activeaza memoriile spirituale (de la toate nivelele corpurilor noastre: corpul fizic + corpurile fluidice, care sunt ajutatoare pentru corpul fizic). Pentru a face fata acestor activari (pentru care nu avem foarte multa experienta inca, dar ea este in curs de formare) ni se creaza ajutoare care niveleaza drumurile, mladiaza contactele cu cei din jur, determina corectii si modificari in functionari activate si ele involuntar. Pentru genele deschise, ajutorul merge in continuare, asa cum a pornit el din determinarile trecute.
De aici insa, si pana a ne ruga, tot obsesiv, pentru ajutor in fiecare moment al vietii noastre, iarasi este distanta lunga. Cu excese multe. Cu necesitati de echilibrare, in functie de capacitatea fiecaruia de a se plia asupra intelegerilor proprii ale momentului.
Ceea ce pot spune azi cu incredintare este faptul ca orice tip de genetica umana FAVORIZEAZA COMPORTAMENTUL CREATIV – chiar daca el este pozitiv sau nu. Cele care nu au o linie pozitiva sunt experiente vechi, lasate in patrimoniul nostru genetic pentru a ne da seama noi insine, in timp, de tot ceea ce facem sau nu facem in mod echilibrat. Unde acest echilibru are latura sa constructiva, lasand catre latenta latura distructiva, pe care trebuie sa o înțelegem ca fiind formatoare de linii de supravietuire (aparare, protectie) sau de inlocuire in domeniul creativ: demolez o cladire veche pentru a o inlocui cu una noua.
In astfel de conditii notiunea de „corectitudine” pe care o folosim inseamna așadar constructiv pozitiv pe linia prezentului + toate liniile de derulare a viitorului pe care il deschide un comportament: pentru operator + societatea sa + biosistemul planetar.
Toate asemenea componente genetice sunt date pentru intarirea unor laturi ale manifestarilor noastre – nicidecum ca pedeapsa. Sunt incredintata astfel ca nu pacatele stramosilor activeaza sau dezactiveaza ceva, caci 90% din populatia umana planetara a fost obligata in trecut la munca silnica degradanta + razboaie silnice. Unele societati (nerecunoscute, din nefericire, de catre religiosi) au indus dragostea pentru munca si pace, dezvoltand creativitatea umana: celtii, dacii, asiaticii, toltecii, africanii sudici, populatia maori din Australia. Dar ulterior anului 500 I.Ch. s-a generalizat sclavagismul rigid, ramanand doar cateva „insule” ici-colo in lume, inghitite si ele apoi.
Pe de alta parte, situatia astfel generalizata a intarit alte forte ale spiritului uman: s-au consolidat curajul, vitejia, sacrificiul si demnitatea umana, pe langa toleranta, intelegere, iubire.
Nu ar trebui sa numim „pacatele stramosilor” – ci neputintele lor din varii motive… Cartile vechi au fost scrise si ele dupa interesele momentului, poate ne invatam sa nu avem frica sa redenumim problemele !!!
Activarile pot suferi inhibitii – iar acest lucru nu inseamna labilitate, ci faptul ca o consolidare se afla in curs de desfasurare. Devierile inerente modului actual de evolutie umana – intuitiv acum, si nu atotcunoscator pe care omul l-a avut inainte de ultima glaciatiune – pot determina modificari, de asemenea, daca dureaza timp indelungat, conducand la activari ale unor gene latente (aparent inchise).
Pe de alta parte, este necesar sa avem in vedere ca mostenirea genetica pe care o avem sprijina activ o indelunga evolutie cosmica anterioara, precum si o perioada de adaptari, dezvoltari si consolidari chiar aici, pe Pamant.
Influentele mediului de trai sunt deosebit de active, si ele, provenind din imediata noastra apropiere: acel biosistem planetar, adica totalitatea vietuitoarelor planetare (vegetale si animale), si ele spirite intrupate, la fel ca si oamenii. Si vom discuta candva pe larg despre faptul ca avem un sistem corporal format din corp fizic si corpuri ajutatoare, numite fluidice: structuri materiale fixe, si nu lumini emise de corpul fizic sau campuri generate de aceeasi structura fizica fixa, solida. Ele sunt formate din materii cu grade diferite de vibratie si sunt „solide” pe fiecare treapta de vibratie in parte, avand si ele stari de agregare: ca structuri interioare si elemente circulante in interiorul lor. Ele creaza campuri, pe fiecare nivel in parte, care se pot influenta reciproc, fiind tototdata radiante energetic si vibrational in mediul existential.
Totul se afla astfel intr-o interconditionare puternica.

29 de comentarii:

  1. Buna ziua , Cristiana,
    buna sa-ti fie inima, ca ziua de azi! Pe la noi e soare, frumos si-i senin...

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, Mariana, ma bucur ca mi-ai spus. Acum e frumos si la noi, dar a fost dur de tot geruletul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Tot respectul meu!!!
    ..Nici eu nu am spus asta!! Am vrut sa explic ce este cu genele deschise si genele inchise. Am avut discutii frumoase cu oameni care au spus acelasi lucru ca si tine si altii care au avut pareri diferite.
    Dar ma bucur din tot sufletul ca ai spus asta... Alte duscutii s-au blocat in polemici dure pe tema ca totul ar fi genetica si chimie!!! Asta ee.. na! ce sa-i faci!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristiana, iti multumesc pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu multa placere, draga mea, si am facut cu acest prilej si o deschidere - chiar daca palida - asupra unor aspecte ale sistemelor noastre corporale, care ne vor ajuta in articolele viitoare despre calatoria astrala (cunoscuta de tineri sub denumirea in lb. engleza: Astral Travel), despre care vom discuta in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Calatoria astrala?! Ma intereseaza tema... mult! Este acelasi lucru cu dedublarea sau ultima este doar un aspect al ei?

    RăspundețiȘtergere
  7. Este bine ca ai pus problema. Sunt doua notiuni complet diferite, dar putin cunoscute diferentele, de unde si teama celor care nu cunosc fenomenul calatoriei astrale, confundand cu dedublarea de personalitate.
    Cred ca la acest lucru te-ai referit.
    Prin dedublarea personalitatii se intelege in mod curent o tulburare de personalitate, in care apar doua sau mai multe feluri de manifestari cu specific individual pentru fiecare in parte, manifestate consecutiv (una dupa alta: una spune, apoi tace si ia "cuvantul" cealalta, sau alta din mai multe). De fapt aici se discuta medical despre exacerbari aparute, cu frecventa mai rara sau mai mare. De fapt, un astfel de "fenomen" apare, cu intensitate redusa, in viata curenta, cand schimbam registrul de frecvente in comportamentul nostru: comparativ cu starea de liniste, de calm, avem schimbare foarte mare de ton al vocii, de gestica, etc. (iti dai seama ca nu vorbesc in termeni medicali sau socio-profesionali!!) cand avem accese puternice de ras, de plans, de manie puternica (tipam, urlam, ne isterizam) dar astfel de comportamente ne sunt.. familiare..
    Dedublarea, sora cu posedarea (termen religios), in schimb , este o exacerbare a unor astfel de comportamente in stare de relativa inconstienta. Sunt fenomene spirituale cunoscute doar sub aspectul efectelor exterioare. Vom mai discuta pe blogul meu.
    Nu este acelasi caz cu calatoria astrala. Am mai auzit acest fel de confuzie, dar acum m-am mobilizat sa o explic.
    Calatoria astrala este starea noastra obisnuita de vis. Totusi somnul cu vise nu exista doar pentru placerea sau durerea noastra, ci au o sarcina extrem de importanta, despre care vom discuta. Cu o fenomenologie complet diferita, fara urma de patologic in ea. In stare constienta, poate fi - si chiar a fost in stravechimi: in Lemuria si Atlantida, dar si in contemporan, chiar daca ocultata puternic - principala cale naturala, si nu tehnologica, de cercetare a universului macro si micro deopotriva.
    Deocamdata o sa ma limitez la cateva notiuni, subiectul este chiar incredibil de vast. Apoi mai vedem cum mergem mai departe, caci invatam fara sa ne oprim vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Cristiana,
    ma gindesc sa te invit intr-o vacanta la mine...
    Tot zicea ca vine si Dan, sa-i fac un portret:))
    As vrea sa comentez pe tema pusa in dezbatere de tine, dar nu am cuvintele la mine... si cred ca-i prea mult de scris...:) Important e ca ma intereseaza si citesc, dar nu pot sa comentez.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti multumesc pentru explicatii Cristiana, iti urmaresc cu interes articolele.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos amandorura!!
    Oana, acumulez material pentru subcapitole de studiu, de abordare, ceea ce este deosebit de important pentru noi toti.
    Mariana, subiectele sunt noi pentru multa lume.
    Nu este necesar sa comentezi - daca are ceva rasunet in sufletul tau, atunci ceea ce scriu si-a atins telul. Daca sunt intrebari sau neclaritati, sau lucruri care sa supuna dezbaterii ceva, atunci nu trebuie omul sa aiba retineri.Pentru ca sunt multi oameni care au retineri din varii motive. Sunt multi care simt nevoia sa spuna ceva si spun, altii care se informeaza pur si simplu.
    Cei care incontreaza mereu, fara sa aiba o baza de cunoastere, ar trebui sa avem o eticheta a la Dan Puric, dar eu nu voi fi atat de dura ca dansul, zic doar ca Incontrarea de dragul incontrarii dauneaza mult sanatatii doctorului si pacientului deopotriva !!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Bun gasit, tuturor!

    Oameni frumosi stransi in jurul unor cuvinte... ce tablou minunat.

    Cristiana, cu riscul de a fi blamat, imi exprim opinia franc: ai facut un ghiveci de toata frumusetea. Pacat!
    Codul divin al vietii - Kazuo Murakami va explica in modul cel mai simplu si frumos cu putinta ceea ce a crosetat Cristiana.
    Cristiana, unele informatii ar fi bine sa nu le trimitem prin "telefonul fara fir" pentru ca se pierde esenta. Esenta este importanta.

    Va invit sa citit cartea si veti intelege ce-nseamna "comutatorul" genelor active si inactive.
    Ce rol au gandurile in activare si dezactivare, care sunt barierele autoimpuse de catre om si multe altele.
    Cu siguranta mai sunt si alte carti pe aceasta tema, poate Cristiana ne dezvaluie bibliografia din care si-a inspirat scriitura.
    Te rog Cristiana, spune-ne care sunt cartile care stau la baza a tot ceea ce afirmi in acest text.
    Multumesc frumos.

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna, AndreiRadu!!
    Sper ca totul este bine cu tine.
    De ce spui aici ca te ar blama cineva? In cercul meu de prieteni lumea nu te blameaza, dimpotriva, ne purtam frumos, condescendent cu tine, poate uneori mai sever, dar nu cred ca este o problema pentru tine.
    Referitor la text:
    Sa ne intelegem bine, asa cum am spus: studiile mele personale nu le iau din nici o carte, daca vrei sa te mint si sa ti spun vreun titlu.. imi pare rau dar nu mint!! pot doar sa iti spun ca ma citez pe mine din cartea pe care inca nu am inceput sa o public pe net (nu am bani pentru editare.. asta este! dar e mai bine asa, sa aiba parte toata lumea care doreste, iar cei care nu doresc au parte in continuare de tot respectul meu). Asadar, am spus ca nu am numit asa acest fel de expunere, ci altfel, dar se pare ca discutam despre acelasi lucru, doar ca am folosit modul de abordare al celui care m-a informat. Am pus in discutie in fata prietenilor mei si apoi in alte cercuri.. Fiecare numeste dupa cum a apucat, ba deunazi am vazut si in www.descopera.ro exprimari asemanatoare, dar nici ele nu mi se par chiar adecvate la subtilitatea perceputa din perspectiva mea: al unui om care are o serie de perceptii la care unii oameni au ajuns, altii sunt pe cale sa le inteleaga, altii au altceva de facut si apoi vor patrunde si in aceasta lume a deocamdata-nevazutelor.
    Am fost de foarte buna credinta, suspiciunea nu se armonizeaza cu ingenuitatea mea! Eu nu o folosesc, daca altul nu poate scapa de ea.. asta este!!
    Mi se pare relativa - pana la discutabila exprimarea "folositoare" si "nefolositoare", pe care am intalnit-o in acel articol.
    Nu mi se pare foarte bine patrunsa din punctul meu de vedere nici exprimarea dlui Kazuo Murakami. Si nu cred ca s-ar supara daca i-as spune de ce, cred ca am avea o discutie foarte placuta!! Asa cum am de altfel cu cei care studiaza efectiv, cu fortele lor, aspectele legate de viata noastra.
    Gene pozitive sau negative mi se pare o exprimare fortata, dar poate ca este vorba si de traducere, sau poate chiar aceasta este parerea dansului, si eu mi-o spun pe a mea.
    Gene active sau inactive - am descris pe scurt parerea mea cu privire la relativitatea sensului - toate duc acolo, de fapt. Daca este nevoie explic inca o data, sau aprofundez in viitor si oricum ne vom mai intalni pe parcurs, nu?!
    Cred ca este clar ca toate drumurile duc la acelasi sens. Si parerea mea ramane aceeasi, referitor la acest sens.
    Mi se pare cea mai adecvata denumire, in acest moment, pe scurt: gene arhetipale. Adica structuri care se pot modifica in functie de factorii de mediu, extern si intern radiatiei spirituale care sustine structura corporala.

    RăspundețiȘtergere
  13. Scumpa mea Cristiana, cu mine este intotdeauna ok, chiar si acum...
    Am spus "cu riscul de a fi blamat" nu ca eu m-as simti blamat.
    Sunt doua lucruri distincte!

    Nu poti scrie despre genetica fara sa ai informatii despre aceasta STIINTA.
    Genetica nu este bla-bla care vine din astral sau de mai stiu eu unde. Este o stiinta, care in ultima perioada, a facut progrese semnificative.
    Daca nu te-ai informat de niciunde cum de stii ce a spus Kazuo?

    Cine a vorbit despre gene negative si gene pozitive?
    Ce drumuri? Ce sens?
    Eu am spus ca ai facut un ghiveci de toata frumusetea, in sensul ca ai luat informatii din genetica (pe care le ai de niciunde), le-ai amestecat cu astralul si cu psihologia si a iesit un mare nimic despre nimic.

    A vorbi despre genetica nu este ca si cum ai vorbi despre : traieste prezentul, garda astala, campuri vibrationale si alte ezoterisme mai mult sau mai putin aprofundate.

    Nu m-as fi "bagat" in ghiveci daca nu consideram ca este important sa avem discernamant cand ne hotaram sa furnizam celorlalti informatii.
    De cat sa informez eronat niste oameni care cred in mine, prefer sa le dau bibliografia si sa filtreze ei cu propriile tartacute acea informatia, fara sa-mi pun eu amprenta.

    RăspundețiȘtergere
  14. www.descopera.ro nu este un site credibil.
    Nu este o revista de stiinta si tehnica care are o anumita rigurozitate si respect fata de stiinta.
    E un site cu "altfel de stiri"
    Care om cu capul pe umeri poate sa se inspire de pe situl acela si apoi sa modeleze carti prezentandu-le ca fiind "stiinta"????
    Doamne, pe ce lume traim???

    RăspundețiȘtergere
  15. Bun gasit!
    100Ro citit articolul. Si?
    Una e sa traduci un text si sa specifici sursa, si alta e sa-l faci gulas adaugandu-i idei din ezoteric, din psihologie, punandu-i amprenta ta si prezentandu-l ca original.
    descopera. ro ca si cel prezentat de tine sunt situri cu stiri, ca orice alte publicatii de stiri.
    Unele sunt de-a dreptul hilare, insa nu siturile cu pricina sunt subiectul de fata, ci modul in care ne folosim de acele informatii si le prezentam celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna dimineata de luni. :)
    Mai scrisesem o data azi noapte dar din neatentie mi-am anulat postarea. Mult mai bine se vad lucrurile disdedimineata.

    Draga Cristiana,
    Nu comentez acum continutul, ci doresc sa-ti mai spun una-alta legat de lungimea textului. Pe blogul acesta unde toate se rostolesc cu viteza foarte mare, textele lungi sunt mai greu inghitite. Daca era dupa mine As fi lasat cate un spatiu intre paragrafe, apoi l-as fi servit in portii mici, in foileton (cca. 4 sau cinci articole cu va urma) cu riscul de a risipi putin ideile. Si as fi pus si-o poza, doua, ca sa-l mai coloreze. :)
    Ce-am invatat de la Feri:
    *ca e bine sa bolduiesti anumite cuvinte care sunt cheie si ca e bine sa ai ai chiar anumite idei bolduite. Da bine atat la cititori cat si la Goagal.

    Cat despre gene si ADN cred ca stiu de ce are Tzugulea, ( ca AndreiRadu nu pot sa-i zic! :)(buna Andreiule! :)) o asemenea pozitie. De la penultimul articol al lui Ultimus cred ca i se trage, articol in care vorbea despre sarpele cosmic si ADN. Eu am vazut in postarea ta o abordare spiritualista a geneticii si nu una fizico-chimica impinsa pana la ultimul detaliu, ca pe blogul Romanorum-ului. In orice caz, daca te intereseaza subiectul tine acolo Bogdan o dizertatie de maestru si chiar merita citit in caz ca nu ai facut-o pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  17. Andrei,asa este.Sa traduci un asemenea articol,este un efort foarte mare,mai ales ca se folosesc cateva expresii si termeni tehnici si stiintifici.In nici un caz nu este acelasi cu copy/paste.Este o munca grea.Tocmai acest lucru am vrut sa preciziez in articolul respectiv,ca nu este ceva neobisnuit sa preiei articole din limba engleza,de indata ce in limba ta este original si nefurat(copy/paste)si ai mucit pentru el,pentru ca de fapt si Howstuffworks.com a preluat articolul din mai multe surse,le-a combinat,si a iesit ceva frumos.
    O zi buna:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragii mei, serv. nu-mi permite intotdeauna sa particip la discutii, dar Feri a pus punctul pe I si consider ca e suficient. Lumea ma stie ca numai la explicatii ma intind la vorba, cand voi iesi la pensie poate ca voi avea un picut de timp in plus si de taclale.
    Dan, nu am citit blogul lui Bogdan (parca asa il chiama, nu?!), dar am aruncat un ochi caprui peste blogul lui si am fost de acord cu subiectele dezbatute. Bun blogul.. dintre cele mai faine pe care le-am vazut. L-am preluat si eu, la mine, sa il citeasca prietenii mei.

    Voi avea grija sa ma gandesc la toate cele puse in discutie. Parintele Teofil m-a incurajat, cand i-am spus candva, in tinerete, ca ma voi gandi foarte serios la cele pe care mi le-a spus dansul atunci. Spunea ca este suficient pentru un om chiar si numai sa se gandeasca..

    RăspundețiȘtergere
  19. :)
    Buna sa va fie inima frumosilor, chiparosilor.

    Bunule, nu de acolo mi se "trage", ci din seriozitatea cu care privesc si tratez unele subiecte.
    Gandesc ca un articol profan, netratat cu seriozitate maxima duce in derizoriu pana si ideea de a impartasi anumite informatii.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru Tzugulea:
    Stimate domnule Tzugulea,
    Ma tot intalnesc cu comentariile domniei tale pe diverse blog-uri si constat ca gusturile domniei tale sunt foarte greu de satisfacut.
    Ai un talent rar intalnit de a face valuri intr-un pahar cu apa si de a crede ca plutesti intr-un ocean.
    In aceeasi masura, actiunile domniei tale seamana cu cele ale unor habotnici care vor sa determine convertiri cu de-a sila.
    Prin urmare, iti sugerez sa urmaresti cateva bloguri care cu siguranta vor excita nuca domniei tale la niveluri nebanuite si probabil iti vor ocupa suficient de mult din timpul liber.
    http://frithjofschuon.blogspot.com
    http://elkorg-projects.blogspot.com
    http://akcoomaraswamy.blogspot.com
    http://intelepciunetraditionala.blogspot.com
    Vei gasi pe aceste blog-uri si alte link-uri interesante; succes!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cristiana, bun regasit!

    Feri a pus punctul pe I privitor la un site, nicidecum la informatia din "eseul" tau.

    Faci apel la "lumea care te stie" si la "prietenii care te citesc", insa ai omis faptul ca aici nu sunt numai prietenii tai care te citesc si lumea care te stie.

    "studiile mele personale nu le iau din nici o carte" - daca nu le iei din nicio carte, de unde le iei?

    "pot doar sa iti spun ca ma citez pe mine din cartea pe care inca nu am inceput sa o public pe net" - adica scrii o carte in spatele careia nu exista nicio bibliografie (avand in vedere ca vorbesti despre "studii");

    "am folosit modul de abordare al celui care m-a informat."
    cine te-a informat??

    "Mi se pare relativa - pana la discutabila exprimarea "folositoare" si "nefolositoare", pe care am intalnit-o in acel articol." - despre ce articol vorbesti???

    "Nu mi se pare foarte bine patrunsa din punctul meu de vedere nici exprimarea dlui Kazuo Murakami."
    Care exprimare a lui Kazuo?
    Despre ce vorbesti? Ori te-ai informat, ori nu te-ai informat... daca te-ai informat de unde te-ai informat?

    "Coordonatorii evolutiilor noastre ar putea sa blocheze orice proces accidental, caci ei cunosc bine orice proces intr-un spatiu restrans – asa cum este o planeta, chiar de complexitatea Pamantului. "
    Cine sunt acesti coordonatori??
    Si multe alte intrebari de acest fel isi asteapta raspunsul.

    Nu sunt genul de om care citeste ceva si-apoi spune cuminte: "vai ce frumos"!
    Intreb pentru a clarifica ceea ce a vrut sa spuna persoana respectiva.

    Ce legatura are parintele Teofil cu tineretea ta trecuta si cu aceasta postare?
    Poate acesta este un articol serial, am pierdut primele episoade? Daca da, unde sunt?

    RăspundețiȘtergere
  22. Anonimule, cu respect, nu ma intereseaza sugestiile "domniei" tale.

    RăspundețiȘtergere
  23. Hmm...ciudat cum facem alegeri uneori...cand poti avea extaz, sa alegi agonie!!!! Deh, fiecare cu destinul lui.
    Te voi "bantui" Tzugulea...pana dispretul tau pentru toti si toate se va preface in dorinta autentica de cunoastere!

    RăspundețiȘtergere
  24. Anonimule, cale sprancenata!
    :)
    Obsesia este primul simptom al prostiei, ghici care este al doilea?
    Tine'aproape! :))

    RăspundețiȘtergere
  25. Hmm, nivelul de dispret este la cote alarmante, sa speram ca oamenii de stiinta vor descoperi tratament in timp util.

    PS mie imi place sa fiu prost; ce frumos din partea ta sa-mi faci asa un compliment! sunt cat se poate de aproape

    RăspundețiȘtergere
  26. Motto: Lipsa de bun simt merge mana in mana cu lipsa de scrupule..

    Eu nu pot sa scriu decat doua lucruri aici: interesant este ca, exact in acelasi timp cand a inceput tracasarea de azi aici, pe 100ro, a inceput pe blogul meu un Anonim sa scrie "specialitati" agresive.

    Nu acuz - observ. Am dreptul...

    Poate ca este o reactie "fireasca" la faptul ca un tanar cu totul deosebit prin cultura si bunul sau simt, prin deschiderea sa si curajul de a se exprima astfel in lume, a comentat fiecare dintre articolele blogului meu, chiar controversand, dar atat de onorabil, incat mi-a facut cinste blogului meu si bucurie ca exista si astfel de tineri...
    La fel ca si Feri - cu respect! - ca si tinerii pe care am dorit sa-i protejez atunci cand nu am dorit sa aduc in sprijinul meu dovada faptului ca nici pe departe nu are art. meu legatura cu art. de pe www.descopera.ro !!! Ulterior l-am dat exemplu, doar!!
    Dar asta este alta poveste.
    Asadar, Anonim, sa tacem, sa explicam numai (cultura dvs. se pare ca este deosebita si mi-ar face placere, cinste sa ramaneti cititorul articolelor mele!) si astfel vom oferi un exemplu relevant, cred eu, de echilibru. Oricum, va multumesc... cuminte si frumos! ca asa pot eu sa spun !! Aveti diseara un buchet de flori frumoase pe blogul meu !!!
    Cu respect, Cristiana

    RăspundețiȘtergere
  27. Bun gasit!

    Cristiana, ai dreptate!
    Poate ca ar fi bine ca Feri sa posteze ID-ul celor ce comenteaza sub anonimat. Astfel vom sti exact cine si de ce scrie ceea ce scrie sau de ce dezvolta obsesii fel de fel.
    Raspunsurile intrebarilor le voi gasi, probabil in alte articole pe care le vei posta aici.
    Le astept cu mult interes.
    O seara frumoasa si fructuoasa.

    RăspundețiȘtergere