Om de Hârtie


Sunt un om de hârtie pe care l-ai confecţionat, într-o doară, dintr-o foaie de roman necitit de nimeni. Ai scos o foarfecă din sertar – era foarte ascuţită – şi m-ai decupat spre a-ţi fi semn pentru alte cărţi. Presat între pagini încărcate de metafore sau pline cu simboluri învechite ale unor iubiri încheiate întotdeauna tragic, aştept în fiecare zi momentul încărcat de magie în care mă vei atinge, mă vei pune lângă tine şi voi privi în tăcere setea ta de lectură nocturnă. Aş vrea să îţi vorbesc, dar cine a mai pomenit un Om de Hârtie care să şoptească măcar unul sau două cuvinte? Mă complac într-o dulce aşteptare, conştient fiind că degetele tale lungi mă vor atinge încă o dată, înainte de culcare. Dormim împreună, eu – Om de Hârtie îndrăgostit de o femeie inaccesibilă -, iar tu o permanentă zbatere în vârtejuri de trăiri personale din care înţeleg că furtunile Coriolis ale lui Frank Herbert erau doar o joacă de copii pe o planetă numită Dune... Dacă se va întâmpla să nu mă atingi în vreo seară, acesta rămâne cel mai mare coşmar al meu, atunci mă voi sinucide dându-mi foc cu bricheta de care nu te desparţi aproape niciodată. Omul tău de Hârtie rămâne presat între paginile unor romane scrise cu sufletul şi, aproape pe neştiute, capătă suflet prin intermediul fiecărui personaj cu care intră în contact. Poate că într-o zi, mai devreme sau mai târziu, Omul de Hârtie va prinde viaţă, iar tu te vei trezi dimineaţa mângâind tandru un fost semn de carte transformat în... iubitul tău.


Cristian Lisandru

17 comentarii:

  1. Omule de hartie,uite ca deja esti viata!
    Cuvintele calde din cartea iubirii te-au transformat in minune.Bucura-te!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Monica Olteanu - bine ai venit, mă bucur că ţi-a plăcut acest text...

    @Tasha - ehe, cum să nu fiu eu în viaţă dacă sunt aşezat semn de carte şi de viaţă alături de Geanina? Seară bună îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit Cristi.Foarte frumos ai scris,cam pe fuga,dar am reusit sa citesc articolul:)Si am inteles bine? Geanina e partenera ta de viata?

    RăspundețiȘtergere
  4. Feri abia acum ti-ai dat seama ca Genina este iubita vesnica a lui Crisit...si nu ai vazut Geanina ce poezii superbe scrie...te lasa mut....si sunt sigura ca el este muza ei....


    sunt frumosi, transmit si e frumos ca fac parte din echipa cu noi:):):)


    PS. Per ca nu am gresit, intervenind:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Da,am fost pe la tine si m-am convis.Ce bine,avem o pereche frumoasa pe 100 Ro.
    De fapt avem 2,mai sunt Ted si BrokenArt....
    din cate stiu pana acum
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Monica,chiar mi-au atras atentia poeziile Geaninei,si nu stiam de unde vine acel SUFLET din texte ... iata si raspunsul:)

    RăspundețiȘtergere
  7. @100.ro - DA, Geanina este MINUNEA din viaţa mea. Ne iubim ca doi nebuni, ne inspirăm unul pe celălalt, încercăm să trecem prin viaţă cu zâmbetul pe buze... Mulţumesc pentru invitaţie, spor la scris tuturor! La cât mai multe perechi de îndrăgostiţi!

    @Grosso Modo - mulţumesc.

    @Monica Olteanu - mulţumim pentru această... dulce intervenţie...

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine ai venit, Lisandru!

    Mulţumesc tuturor pentru gânduri.

    Seară plină de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. superba povestioara, asa cum ne-ai obisnuit.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acum m-am prins si eu că am o pereche," făra pereche în iubire", de colegi- prieteni.
    Va doresc viaţă dulce împreună, până la adânci bătrâneţi!

    RăspundețiȘtergere
  12. heramariana,
    Suntem o pereche îndrăgită de blogosferă mai ales pentru faptul că nu ne-am scuns iubirea. Invidioşii îşi mai rod unghiile pe la colţuri sperând...nu contează ce...ne iubim, asta este tot ceea ce contează.

    Pupici geaninoşi!

    RăspundețiȘtergere
  13. @April - bine te-am regăsit şi aici...

    @heramariana - o pereche fericită. Cu cărţile pe faţă, chiar şi atunci când este vorba despre iubire. Sau mai ales atunci.

    RăspundețiȘtergere