Ucraina se teme de Romania


Ucraina se teme ca Romania va anexa Bucovina de Nord

autor: FrontPress 09.09.2012
1943: Maresalul Ion Antonescu in vizita la Cernauti 
“Se fac pregătiri pentru anexarea Bucovinei de Nord, sub pretextul reîntregirii Sudului şi a Nordului Bucovinei. Acest lucru se va întâmpla în timpul următoarei crize politice din Ucraina, va fi un proces foarte rapid şi puţin dureros”, a declarat Sergey Deev, Secretarul Congresului Civil-Constituţional Ucrainean, preşedintele Comisiei pentru relaţii ucraineano-române, anunţă portalul de ştiri MIGnews.com.ua. Acesta susţine că NATO consideră Nordul Bucovinei (regiunea Cernăuţi) drept o posibilă zonă de conflict armat.
“În regiunea Cernăuţi, mai mult de 100.000 de oameni au cetăţenie română. La frontierele ţării a crescut numărul posturilor de control, iar poliţia de frontieră este înlocuită cu civili care deţin câte două paşapoarte, unul ucrainean şi unul românesc” – afirmă Deev.
“Se fac pregătiri pentru anexarea Bucovinei de Nord, sub pretextul reîntregirii Sudului şi a Nordului Bucovinei. Acest lucru se va întâmpla în timpul următoarei crize politice din Ucraina, va fi un proces foarte rapid şi puţin dureros. În săptămâna următoare anexării, românii din regiune vor organiza un referendum, în care marea majoritate a cetăţenilor, având şi paşaport ucrainean, şi românesc, vor susţine unirea cu Bucovina, astfel încât aceasta să revină în graniţele sale de până în anul 1940″ – subliniază preşedintele Comisiei pentru relaţii ucraineano-române.
Deev susţine că deţine informaţii potrivit cărora acest scenariu se află într-un stadiu foarte activ de pregătire, iar Ucraina, practic, nu poate face nimic pentru a se opune.
“România este stat membru al NATO şi, în consecinţă, orice acţiune de răspuns împotriva României va atinge întreaga Alianţă Nord-Atlantică. Această problemă a fost discutată şi în cadrul summitului NATO de la Chicago, împreună cu situaţia din Transnistria. La acel summit, Bucovina a fost trecută pe lista cu posibile zone de conflict militar” – a concluzionat expertul.
În regiunea Cernăuţi, locuiesc la aproximativ un milion de oameni, dintre care 75% sunt ucraineni, 12% sunt români, iar 7% se declară moldoveni.
Potrivit presei ucrainene, “în documentele oficiale ale României, se arată că în Nordul Bucovinei, 20% din populaţie aparţin minorităţii române. Aritmetica este simplă: moldovenii au fost incluşi pe aceeaşi listă cu românii odată cu românizarea şcolilor moldoveneşti – explică jurnaliştii de la MIGnews. De pe Adevarul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu