Mre putere are rugaciunea

-”Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit” (lacov 5:16)-




În Vechiul Testament, Avraam a călătorit spre sud. Când a ajuns în Gherar, citim că “zicea despre Sara, nevastă-sa: “Este sora-mea!” … Abimelec, împăratul Gherarei, a trimis şi a luat pe Sara” (Geneza 20:2). Îţi imaginezi cum s-a simţit Sara, singură în palat, contemplând ceea ce se afla în mâinile celui ce o ţinea în captivitate? Şi ce era mai rău că tocmai soţul ei, omul în mâinile căruia şi-a încredinţat viaţa, a lăsat să se întâmple lucrul acesta!



Cum s-a rugat Sara în acea noapte nu ni se dezvăluie. Dar se pare că a atins inima lui Dumnezeu deoarece El “S-a arătat noaptea în vis lui Abimelec şi i-a zis: “femeia pe care ai luat-o … este nevasta unui bărbat.” … Acum, dă-i omului nevasta înapoi; …şi vei trăi. Dar dacă n-o dai înapoi, să ştii că vei muri negreşit” (Geneza 20:3-7). Directivele lui Dumnezeu sunt întotdeauna clare; nu există niciodată neclarităţi în ceea ce spune El. “Inima împăratului este ca un râu de apă in mâna Domnului pe care îl îndreaptă încotro vrea” (Proverbe 21:1).



Aceasta înseamnă că autorităţile, care nici măcar nu ştiu că tu exişti, trebuie să se oprească şi să asculte când vorbeşte Dumnezeu, deoarece “Dumnezeu nu are in vedere faţa omului” (Romani 2:11). Aşadar ce poţi face când eşti neajutorat şi nu poţi schimba situaţia pe care nu ai creat-o tu? Sau când o persoană dragă şi în care ai avut încredere te dezamăgeşte? Roagă-te! În loc să laşi loc amărăciunii sau fricii, strigă către Dumnezeu. El te va auzi aşa cum a auzit-o şi pe Sara. Cum poţi fii sigur? Cuvântul Său spune: “Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit”. Oricât de sumbre ar părea lucrurile acum (şi pentru Sara au fost foarte sumbre în acea noapte), rugăciunile tale au greutate înaintea lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu