Circumcizia


Circumcizia ii uneste pe EVREII si MUSULMANII din Germania

autor: FrontPress 10.09.2012
Organizaţiile musulmane şi evreieşti din Germania au organizat demonstraţii comune în Berlin, în cursul zilei de duminică, împotriva interzicerii circumciziei (tăiere rituală a prepuţului de jur împrejur, practică specifică în general popoarelor semite) .
În luna iunie, un tribunal regional a declarat ritualul o încălcare a legii, transmite Rador. Acesta a decis că circumcizia unui copil musulman reprezintă un atac. Medicii din întreaga ţară au încetat să realizeze procedura, atât pentru evrei, cât şi pentru musulmani.
Guvernul a anunţat că va legaliza în mod explicit circumciziile, dar, între timp, a fost făcută o plângere împotriva unui rabin din Bavaria. Aceasta a determinat grupurile musulmane şi evreieşti să demonstreze împreună, în Berlin.
Germania este una din ţările Uniunii Europene care găzduieşte un număr impresionant de musulmani, peste 4,5 milioane (dintre care 2,5 milioane de etnici turci), adică 5,5 de procente din totalul populaţiei. Deasemenea numărul evreilor din Germania depăşeşte 200.000 de persoane. În acelaşi timp evreii germani reprezintă singura comunitate mozaică din Europa care înregistrează o creştere a populaţiei. Sursa: FrontPress.ro 
Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu