SIMBOLURI UNIVERSALE - 2

STEAUA LUI DAVID 
Steaua sau Scutul lui David, cum se regaseste de fapt in ebraica, este un simbol initiatic foarte apreciat de cabalisti si ezoteristi, caci cele doua triunghiuri suprapuse care il compun dau frau liber imaginatiei in gasirea de semnificatii filozofico-ezoteriste, prin contrapunerea contrariilor de bine-rau, barbat-femeie, spiritual-material, etc. Ea a fost rand pe rand simbolul regatului anticului Israel, al drapelului evreiesc in Evul Mediu, al sionistilor si actualmente este al statului modern Israel. In al doilea razboi mondial a fost utilizata in mod criminal de catre nazisti ca stigmat si a adus mari prejudicii morale poporului evreu. Dar chiar a maretului, viteazului, poetului sangeros Rege David sa fi fost aceasta hexagrama si sa fi aparut asa din neant, pe sinagogi, acum 800-600 de ani I.Chr, cum se spune si se crede? Istoria omenirii ramasa incremenita in piatra, metal, lemn sau pergament, zice ca nu ar fi tocmai asa. Sa vedem insa intai parerea unui spiritualist, mai precis a bunei mele prietene Cristiana, despre universalitatea acestui simbol.
Spune-ne, Cristiana! :)

"...parerea mea este urmatoarea: eu cred ca ceea ce numim Steaua lui David este unul dintre putinele simboluri care ni se potrivesc tuturor celor care suntem acum pe Pamant si in jurul Pamantului. Chiar daca se ofera explicatii dupa cunoasterea proprie, dupa complexitatea cunoasterii proprii (personala sau de neam). Au ramas, de altfel, explicatiile care s-au potrivit momentului socio-politic si s-au pierdut multe radacini, ramificatii.. Ele exista pe undeva, dar din lipsa cunoasterii gandirii care a nascut simbolul, cei care le tin uitate prin cine stie ce colturi ale cavernelor de ascundere din mileniile trecute, nici nu mai stiu de ele, de altele. Sau poate doar unii stiu, dar nu se pricep sa adapteze toata cunoasterea actuala la complexitatea care se poate intrevede in spatele unor aparente mici schimbari... Le lasa lumii sa le descopere, profitand insa de inaintarea cu greutate, din cauza inradacinarii teoriilor vechi." 

Iar eu nu intentionez catusi de putin sa o contrazic, ci dimpotriva, chiar sa-i intaresc spusele.  Hexagrama "Steaua lui David", dincolo de conotatia abominabila pe care si-a capatat-o in Holocaust, a avut si are valoarea si valabilitatea universale. De ce? Simplu,  pentru ca lumea-i plina de hexagrame si stele cu sase colturi! Originile ei insa, contrar a ceea ce s-a constituit intr-o paradigma, sunt in alta parte. :) I-Chingul foloseste hexagrame, budistii tibetani, islamistii, crestinii, hinduistii, mayasii, romanii, egiptenii..... ce sa mai... lumea veche a cunoscut puterea simbolului si/sau utilitatea lui, in bine sau in rau, dupa interesele personale sau elitiste, ale unora sau altora dintre initiati. Acum, pentru ca se poarta, serveste drept argument in intentiile "criminale" ale masoneriei din teoria constipatiei mondiale... Ce poate face aceasta hexagrama? Apoi stimati telespectatori de display, ea protejeaza sau dezlantuie energii dupa spusele ezoteristilor. Dar pana la urma a cui e Steaua ? Ia hai sa urmarim scurtul documentar, care explica multe!

hexagrame
ÎncÄ�rcat de massacrax. - News videos from around the world.

Un comentariu:

  1. am avut un vis in care apare pe o piatra o hexagrama care are la fiecare colt un simbol care reprezinta o litera. toate cele sase litere formeaza un cuvant adica tradus in alfabetul folosit de noi MACRIS

    RăspundețiȘtergere