:: Ai fost sa vezi ce a mai scris: http://andreighiorghe.blogspot.com ?

Titlu: Ai fost sa vezi ce a mai scris: http://andreighiorghe.blogspot.com ?
Autor:: http://andreighiorghe.blogspot.com/
Articol: TROIA

Homer e un grec batran ce iubeste. A cucerit lumea larga cu mintea si penita sa asternandu-i cantece religioase pe papirus. Acum s-a intors acasa. Elena e o fata simpla din popor. O tarancuta dulce care ascunde intre pulpe vulcani inca nestinsi. Buzele ei ascund mireasma mierii cu care Homer se imbata adesea cantandu-i ode.
Uneori cei doi se plimbau ore in sir pe la ruinele unei cetati numita Troia, cetate de mult uitata de oameni de-acolo. Doar batranii isi mai aminteau ca a fost odata un razboi, iar Troia o cetate bogata, tentanta dar greu de cucerit. Chiar si Homer isi dorea ca penita sa sa cucereasca aceasta cetate, insa Troia isi pastra virtutile strategice si nu il lasa nici pe Homer asa de usor sa o rapeasca.
In schimb un tanar mai abil de prin imprejurimi reuseste subtil sa-i fure mintile Elenei.

De ar fi fost de pe la noi tanarul asta s-ar fi numit Catalin.

Fiind de-acolo tanarul poarta numele de Paris, nume pe care si unul din fii ultimului rege al Troiei l-a purtat.
Atunci a inceput adevaratul macel. Batranul Homer se inarmeaza cu pana sa de lupta cu care a cucerit intrega lume pentru batalia finala-Troia.
Nimeni nu stie cum a fost vreodata razboiul. Insa Iliada e lupta pe care Homer o poarta distrugand destine, invocand zei si mutiland istorii numai de dragul ei.
Elena e o fata simpla. Nu stie carte iar acum e la ea acasa, o casa alba , din pamant,unde locuieste impreuna cu agerul taran , care seara se intoarce de la munca din camp iar ea il asteapta zambitoare pe prispa.
In timpul acesta Homer varsa sange, aduce atrizi si aheenii,zei si mirmidoni, moblizeaza corabii si care de lupta, rugaciuni si blesteme, suferinti, razbunari si tot ce arde in sufletul sau parasit de iubirea careia acum ii inchina intregul razboi.
Dar miile de oameni ce mor pe hartie si miile ce au murit real in razboiul de de demult nu sunt suficiente pentru a-i opri suferinta marelui Homer.

continuarea pe http://andreighiorghe.blogspot.com
--
Visitor Ip: 92.55.138.148

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu