:: Parte de carte in Tara Minunilor !

Titlu: Parte de carte in Tara Minunilor !
Autor:: http://blindoneworld.blogspot.com/
Articol: Caracterul eteroclit al patriei nu încetează să mă uimească.Sigur,nu sunt un model de moralitate,nu sunt încă un model demn de urmat,de aplaudat,de apreciat de către unii mai tineri decât mine.Ţara şi regulile acesteia sunt,însă,cel puţin ciudate de la 1922 încoa'.
M-am angajat în a face o lucrare de diplomă unui fost coleg de facultate,care,din varii motive nu a putut participa la sesiunea din iulie anul trecut.Sigur,pentru a face o asemenea lucrare,este nevoie de a avea informaţii reale,numeroase.Informaţii care se găsesc în cărţi,multe cărţi,mii de file de carte îngălbenite de strânsoarea rafturilor din biblioteci.Nu dă bine în faţa comisiei de cadre didactice particulare să ai link-uri cu duiumul la bibliografie.Să fim şi sinceri,nici nu este în regulă aşa ceva.
Nemaifiind student de un an şi nici înscriindu-mă într-un program de MASTER,a trebuit să mă interesez cum pot intra în Biblioteca Centrală Universitară din Bucureşti.Foarte bine până aici,pot intra studenţii şi cadrele didactice,elevi de liceu dacă vin însoţiţi de o recomandare.Nimic mai frumos,nu?
Eu,tânăr la 22 de ani,nu pot intra.De ce?! Pentru că nu sunt nici şomer,nici pensionar,nici străin.

Extras din regulament :
10. Studenţi străini cuprinşi în programele Socrates, Erasmus, etc.
11. Elevi de liceu (cu recomandarea şcolii), pensionari şi persoane fără loc de muncă.

Aşadar,să-mi spună şi mie ce instrumentul calului caută un şomer la Biblioteca Centrală Universitară? Face cursuri de recalificare în filosofie pentru a scăpa de ratele stringente de la bănci? Pensionarul vine să-şi dea duhul în sediu? Păi,tu ca român,tânăr,plătitor de taxe,trebuie să stai lângă uşă fiindcă are prioritate un ghanez venit la studii în România? Poate vreau să cunosc,să cercetez...
Urmează să fac o vizită la Biblioteca Naţională,unde sper să aibă xerox ieftin.
România,micţionez pe tine.
--
Visitor Ip: 188.25.240.123

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu