Dovezi?
Veridicitatea informatiilor continute de tablitele indiene au fost confirmate, spun specialistii, de o tablita singulara descoperita in Insula Pastelui - considerata o ramasita a continentului Mu si de trei documente vechi importante, tibetane si mayase, unul aflat intr-o lamaserie din Lhassa iar celelalte doua aflate la Muzeul National din Madrid - respectiv Codexurile Troano si Cortesianus. Colonelul ne propunea la momentul acela si o harta, chiar daca astazi detinem diverse harti, fiecare fiind cea originala, conform viziunilor spiritualistilor care le-au "vazut" si le-au desenat. Iata mai jos un fragment dintr-o expunere explicita a clarificarilor cu care spiritualisti si ocultisti celebri s-au simtit obligati sa-i ajute pe oamenii de stiinta ai vremii lor:
" Pentru oamenii de stiinta gasirea unui continent de legatura intre India si America era necesar, altfel nu s-ar fi putut explica distributia faunei si florei din zona oceanului Indian cum ar fi de exemplu prezenta lemurului, creatura ce traieste in insula Madagascar, dar mai putin in Africa, chiar si in India sau arhipelagul Malaieziei. Alte animale si plante au ridicat aceeasi problema. Cum ar fi putut lemurul sa treaca peste oceanul Indian? Un document prost conservat si un model de teracota spart l-au inspirit pe ocultistul britanic Scott Elliot in desenarea unei harti a Lemuriei, asa cum era la momentul intinderii ei maxime. Naturalistul german Ernst Haikel credea ca un continent s-ar fi intins candva din Madagascar pana in Malaiezia si ar fi putut explica arealul de distributie al lemurilor si al altor specii. Doctorul francez Augustus Le Longeon care a facut sapaturi in ruinele mayase din Yucatan a tradus una din cartile mayase "codecs troana". Acolo era o extraordinara relatare despre asa zisul continent Mu, un teritoriu infloritor, paradisiac distrus de un cutremur. Lep Longeon sustinea ca are dovezi dupa care locuitorii din Mu ar fi fost stramosii mayasilor dar si ai egiptenilor. Celebrul occultist Helena Blavatski in peregrinarile sale prin Tibet ar fi gasit in manastirile sacre ale Tibetului la asa zisi Mahatmas (suflete mari, iluminate) un manuscris intitulat "Cartea Dzyan". Despre acesta inteleptii spuneau ca este un vechi text din Atlantida in care se pomenea de evolutia umanitatii prin mai multe rase (7 rase) intre care lemurienii ar fi fost a treia. Dupa cartea Helenei Blavatski acestia ar fi trait pe un continent ce acoperea cea mai mare parte din emisfera sudica."
Inca din timpul vietii colonelului apare si cea de-a doua denumire a continentului Mu. În anul 1864, Philip Lutley Sclater un reputat zoolog englez in articolul sau „Mamiferele din Madagascar”, publicat in The Quaterly Journal of Science a denumit ipoteticul continent Lemuria nume ramas consacrat pana in zilele noastre. Denumirea de lemurian aplicata primatelor cu coada s-a extins si asupra numelui locuitorilor continentului Mu. Din respect pentru dvs. nu am sa folosesc in text pentru locuitorii continentului Mu, numele cu conotatie licentioasa de muisti, ci prefer sa respect conventia stiintifica, desi si ea la randul ei, are dubla semnificatie de om si de primat, recte apelativul de lemurieni.
Din nefericire continentul Mu a ramas terenul speculatiilor spiritualiste si ezoteriste, deoarece tablitelor de ceramica nu li s-a mai descoperit urma si in consecinta nu au putut fi considerate dovezi stiintifice pertinente.
Dar asta pana de curand, cand..... cand...
Va urma
Surse foto Wikipedia
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu