Cuta fericirea

Cauta fericirea
( Joi, 25 Mai, 2006 )
1.Cauta fericirea-si nu o vei gasi niciodata
Cauta banii, si vei deveni bogat si poate corupt. Cauta-te numai pe tine insuti, si vei fi plin de eul tau si poate foarte infumurat.

Cauta fericirea. Iti este oferit spre cumparare in cutia de scrisori, prin afise si anunturi pe strazi si drumuri, in pravalii si magazine, in toate reclamele de pe toate canalele de televiziune. Ti se vand mii de vise intr-o lume care vorbeste de o mie de ori mai mult despre fericire…si minte.

Cauta fericirea in bani si averi, si nu o vei gasi niciodata.

Fericirea este ca o umbra: te urmareste cand nu te gandesti la ea! Fericirea este ca un ecou in adancul inimii tale; iti raspunde cand te daruiesti pe tine insuti.

2.Incepe cu un zambet
incepe ziua cu un zambet. Incepe fiecare dimineata cu o inima prietenoasa. Munca te va obosi atat, vei putea sa te bucuri mai mult de partile frumoase ale vietii. Pentru semeni, o fata vesela in fiecare zi este o noua raza de soare.

Daca iese prost, nu prea pui la inima. Propria suparare devine mai mica si povara celorlalti mai usoara. Un bolnav prinde curaj datorita tie si cine este in intuneric vede o raza de speranta. O fata prietenoasa si un cuvant prietenos devin ingeri salvatori.

Nu, nu nu ai o fata urata. Nu cred asta. Toate fetele sunt frumoase, daca in spatele lor se afla o inima buna. Si fata ta cea mai frumosa este fata prietenoasa. De aceea, stai in fiecare dimineata in fata oglinzii cu acest mic exercitiu al inimii:
„omule fii multumit ca traiesti.
Azi nu exista o fata amarata.
O fata trista nu este nimanui de folos.
Va fi o zi buna. Vreau sa fiu recunoscator.
Inima mea sa fie libera de ura si invidie.
Pot sa fiu fericit.”

3. Atitudinea prietenoasa este un miracol. Atitudinea prietenoasa transforma oamenii. Atitudinea prietenoasa schimba oamenii.

4. Nu pe celalalt mal
De ce privesti intotdeuna dincolo? De ce gandesti mereu ca ceilalti- prieteni, cunoscuti, vecini- au mai mult noroc? Spui atat de usor: celorlati le merge mult mai bine . Iar eu imi dau toata silinta si nu realizez nimic.
Malul celalalt este intotdeauna mai frumos. Este mai departe, iar tu privesti fix, ca inmarmurit, aparentele frumoase. Te-ai gandit vreodata ca si cei de pe celalalt mal se uita la tine si se gandesc ca tu ai mai mult noroc, pentru ca si ei vad numai aparentele inselatoare. Grijile tale, mici si mari, pe acelea ei nu le cunosc.”

Un comentariu:

  1. "Cută" fericirea!
    E un act ratat sau fericirea e cu adevărat doar o cută?
    :)
    S-ar putea ca, fără voie, să fii spus un mare adevăr. Acum am pe faţă o cută de zâmbet.
    Mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere