Europa incotro ?


Va reveni Europa la COMUNISM si FASCISM?

autor: FrontPress 05.12.2012
Analistul Steen Jakobsen, economistul şef al unei bănci de investiţii online daneze, a făcut recent mai multe declaraţii alarmiste despre radicalizarea politică a populaţiei din ţările europene pe fondul crizei financiare, deschizându-se astfel calea pentru o posibilă reorientare a maselor spre curentele ideologice care au zguduit continentul şi lumea în secolul trecut.
“Politicienii înţeleg, în sfârşit, că tensiunile sociale pot uşor depăşi ca importanţă criza în sine, prin simplu fapt că adună în mod direct şi sincer zeci de mii de alegători. Aţi văzut că demonstranţii nu mai sunt doar sindicalişti sau angajaţii la stat. Ceea ce pune probleme multor guverne. O generaţie de tineri a fost deja pierdută, iar acum suportăm consecinţele: scăderea productivităţii, pierderea capacităţii de inovare, impactul negativ general asupra calităţii vieţii”, susţine Steen Jakobsen de la Saxo Bank, citat de Business Cover.
“Dacă politicienii ignoră acest apel la schimbare, atunci alegătorii se vor radicaliza şi vor migra către extrema stângă şi către cea dreaptă, în egală măsură. Ne gândim foarte serios că una dintre previziunile noastre controversate pentru 2013 să fie chiar întoarcerea la comunism în estul Europei şi orientarea către regimuri mai autocratice în sudul continentului. Alegătorii din Grecia primesc cu braţele deschise formaţiunea politică de extremă dreapta Răsăritul Auriu, iar în Italia, următorul prim ministru ar putea fi un comediant-blogger, Beppe Grillo, fondatorul partidului Mişcarea de Cinci Stele. În vremuri de restrişte, oamenii recurg la extreme – iar acum, după cum se poate vedea, suntem chair în vremuri de restrişte: avem o criză bancară, economică, politică şi socială în plină desfăşurare. Nu se poate mai rău, ceea ce poate fi un lucru bun, până la urmă”, a continuat acesta. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu