Cheia succesului


Cheia succesului: “Discriminarea TIGANILOR” si limbajul de lemn al corectitudinii politice

autor: FrontPress 06.11.2012
Ziarul american The New York Times a publicat un fotoreportaj realizat de românul Mugur Vărzariu în Baia Mare, unde primarul liberal a construit un zid pentru a separa câteva blocuri locuite de ţigani de restul oraşului. Titlul ales de publicaţia americană pentru imaginile fotografului român este “Spărgând zidurile prejudecăţii”. Subiectul este unul delicat, dar care “prinde” în SUA, împotriva primarului acuzat de “rasism” intervenind până şi ambasada americană din Bucureşti.
Mugur Vărzariu, în vârstă de 42 de ani, a devenit fotograf în urmă cu doi ani şi în scurt timp a devenit o prezenţă familiară în cartierele ţigăneşti. A “mirosit” un subiect de interes internaţional, mediatizat intens de presa Occidentală. “Mi-au oferit mâncare deşi aveau foarte puţină. Sunt discrimaţi de când se nasc”, a spus fotograful, ştiind că acest mesaj corect-politic este la mare căutare şi poate deschide porţi spre afirmarea profesională. Românul uită însă să menţioneze că în afara poveştii lacrimogene există realitatea cu care se confruntă locuitorii din Baia Mare.
Zidul înalt de 2 metri ridicat anul trecut a fost motivat de faptul că în zonă au avut loc mai multe accidente, copiii ţiganilor având obiceiul să se joace în stradă şi să arunce cu pietre după maşini. Zidul construit de primarul Cătălin Cherecheş la cererea cetăţenilor şi a fost o mişcare politică inteligentă, acesta fiind reales.
Anul acesta, în lunile mai şi iunie, a avut loc o altă evacuare, comunitate ţigănească ajungând la periferia oraşului Baia Mare într-o zonă în care fusese o fostă fabrică de cupru. Organizaţia Amnesty International a publicat un raport care a vizat evacuarea din Baia Mare şi un alt raport axat pe evacuările forţate ale ţiganilor în alte zone ale României pentru a atrage atenţia asupra “discriminării populaţiei de etnie romă”.
The New York Times aseamănă situaţia ţiganilor din Baia Mare nici mai mult nici mai puţin cu Holocaustul din Al Doilea Război Mondial (!?).
“Autorităţile sau cetăţenii nu au o percepţie reală asupra situaţiei romilor. Noi, românii, vrem să putem da vina pe altcineva pentru greşelile noastre, iar romii sunt ţapii noştri ispăşitori. Dacă dăm vina pe ei, poate vom arăta mai bine în ochii noştri şi în ochii comunităţii internaţionale”, a spus Mugur Vărzariu. Sursa: FrontPress.ro
Citeste si:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu