Mircea Toma


Mircea Toma: Interventiile oficialilor UE sunt o consecinta a renuntarii la SUVERANITATE!

autor: FrontPress 08.09.2012
Presedintele ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, considera ca acordul de integrare a Romaniei in Uniunea Europeana (UE), semnat de clasa politica de la Bucuresti fara informarea si consultarea populatiei, semnifica si o mica renuntare asupra suveranitatii in favoarea Europei, insa considera ca legea fundamentala a tarii nu a fost modificata sa includa acest aspect.
“Acordul de integrare inseamna renuntarea la o parte din suveranitate, Constitutia nu a fost inca suficient modificata pentru a include asta. Sa respectam relatia cu UE. Acum facem parte dintr-o familie europeana”, a spus Toma, vineri seara, la Digi 24. Acesta a facut afirmatia in contextul interventiilor unor oficiali europeni, precum comunistul Jose Manuel Barroso sau Viviane Reding, in Romania, pentru respectarea Constitutiei si a statului de drept in timpul referendumului pentru suspendarea presedintelui.
Dealtfel Traian Basescu s-a pronuntat in ultimii ani tocmai in favoarea renuntarii la independenta Romaniei. Astfel presedintele a pledat inca din luna august a anului trecut pentru “cedari masive de suveranitate” in favoarea proiectului mamut Statele Unite ale Europei, in contradictie totala cu Constitutia existenta si subminand constient independenta Romaniei. Ulterior s-a dovedit ca lansarea acestei teme de discutii nu a fost deloc intamplatoare, o serie de personaje importante ale scenei politice si economice europene iesind la rampa cu aceeasi idee. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu