Problema TIGANEASCA


Solutie pentru problema TIGANEASCA: Coloniile agrare marxiste din ISRAEL

autor: FrontPress 15.06.2012

Soluţie inedită pentru problema ţiganilor din Baia Mare. Primarul USL, Cătălin Cherecheş, a anunţat că ţiganii din localitate vor putea opta pentru a rămâne în cartiere sociale sau pentru o locuinţă în mediul rural, unde să se organizeze după modelul kibuţurilor marxiste din Israel, care sunt practic nişte comunităţi corporatiste laice, în general agrariene şi autosuficiente.
“Anul viitor facem o zonă rurală unde oamenii îşi vor face gospodării. Facem un fel de CAP unde romii să poată creşte animale, să facă agricultură, să aibă ferme de păsări, porci, o suprafaţă de teren unde să cultive roşii şi castraveţi, să înveţe să se autogospodărească. Putem să mergem pe un alt principiu interesant şi nu putem fi receptaţi ca generând discriminare. Putem merge pe principiul kibuţurilor din Israel, în care se generează o comunitate care se autogospodăreşte, au şcoală şi grădiniţă“, a precizat pentru CityNews.ro primarul Cherecheş.
El a declarat că există câteva variante în zone rurale, pe terenuri fie private, fie aparţinând autorităţilor locale sau judeţene. Din consultările pe care autorităţile locale le-au avut cu oamenii din aceste pungi de sărăcie, a rezultat faptul că circa 60% dintre ţigani vor să meargă la ţară.
Cu toate acestea, proiectul amiţios ar putea eşua după modelul oferit de ţiganii din Timiş care au cheltuit toţi banii primiţi din partea autorităţilor franceze ca aceştia să se întoarcă în România şi să-şi deschidă ferme. Fondurile au fost cheltuite iresponsabil şi acum ţiganii nu se feresc să spună deschis că se vor întoarce la cerşit în marile oraşe din Franţa.
Primarul Cătălin Cherecheş din Baia Mare mai este acuzat de “rasism” de către diferite ambasade Occidentale, în frunte cu reprezentanţa diplomatică a SUA, organizaţii neguvernamentale şi o parte a presei pentru că a mutat forţat ţiganii de la marginea oraşului în fostul laborator chimic al Cuprom. Ba mai mult, “regele” Cioabă al ţiganilor a cerut guvernului condus de Victor Ponta să se implice direct în acest caz.
Anul trecut edilul şef a generat un alt scandal internaţional când a ridicat un zid înalt de 2 metri în jurul câtorva blocuri locuite de ţigani. Construcţia a fost numită de France Press “marele zid ţigănesc” şi a stârnit proteste în toată lumea. Ambasada SUA a protestat iar ambasadorul însuşi a venit într-o vizită fulger la Baia Mare pentru a discuta cu primarul. Deasemenea acesta a fost amendat şi de Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.
Motivul ridicării zidului este faptul că pe stradă “se întamplă o mulţime de accidente, multe dintre ele chiar mortale: copii care se joacă în mijlocul drumului, copii care din incintă blocului ies direct în stradă şi sunt accidentaţi sau autoturisme care sunt lovite cu diverse obiecte”. “Ca să nu mai existe această chestiune tolerată de mai mult de 10 ani, am decis să facem, la solicitarea oamenilor, această delimitare”, a precizat la vremea respectivă edilul şef. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu