Nationalistii greci


Purtatorul de cuvant al nationalistilor greci da in judecata o comunista, dupa ce in prealabil a palmuit-o in direct (VIDEO)

autor: FrontPress 12.06.2012
Purtătorul de cuvânt al partidului Zorii Aurii a creat un adevărat scandal în Grecia joia trecută pălmuind-o în direct pe o parlamentară comunistă şi aruncând un pahar cu apă înspre altă femeie politician, după ce a fost provocat şi insultat în repetate rânduri. Ambele sunt acum date în judecată de acesta, împreună cu postul de televiziune.
Mişcarea lui Ilias Kasidiaris, de 31 de ani, a uimit pe multă lume. Acesta a stat ascuns după incident până duminică seara, când mandatul de arestare emis pe numele său a expirat. A doua zi dimineaţa acesta s-a prezentat însoţit de mai mulţi camarazi la Tribunalul din Atena pentru a depune două plângeri împotriva comunistei Liana Kanelli şi a membrei partidului stângii radicale Syriza, Rena Dourou, ambele fiind acuzate de calomnie. Nici postul Antenna nu a scăpat, fiind depusă o plângere pentru sechestrare, politicianul naţionalist acuzând angajaţii televiziunii că l-au reţinut ilegal pentru scurt timp într-o încăpere după incidentul din platou.
Autorităţile au emis un mandat de arestare pe numele lui Kasidiaris după ce a aruncat cu apă spre Dourou şi a pălmuit-o pe Kanelli. Datorită procedurilor juridice specifice, Kasidiaris a evitat arestarea sa şi va apărea în faţa instanţei în următoarele luni.
Acesta şi-a motivat gestul prin faptul că a fost provocat permanent în timpul emisiunii şi că doar s-a apărat după ce comunista de 58 de ani l-ar fi lovit prima cu un ziar. Transmisia a fost întreruptă imediat iar Ilias Kasidiaris a fost închis într-un birou de către angajaţii televiziunii, care au chemat şi poliţia. Între timp acesta a reuşit să se elibereze, forţând uşa încăperii.
Kasidiaris va mai apărea în faţa instanţei şi într-un caz separat, fiind acuzat că ar fi fost complice în 2007 la o tâlhărie. Acesta a negat vehement toate acuzaţiile şi a pus tot procesul pe seama comploturilor opozanţilor politici de stânga.
Zorii Aurii au zguduit scena politică elenă când în urma alegerilor de la începutul lunii mai au obţinut 7 la sută din voturi şi 21 de locuri în Parlament. Nici un partid nu a fost capabil să realizeze un guvern de coaliţie şi astfel se vor organiza noi alegeri în 17 iunie. Conform ultimelor sondaje, formaţiunea radicală va trece din nou pragul electoral de 3 procente. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu