BOTOX




Lupta împotriva îmbătrânirii este o problemă care dă mari bătăi de cap oamenilor, mai ales celebrităţilor. Martin Scorsese se confruntă şi el cu această problemă, însă de cealaltă parte a baricadei. Regizorul se plânge că este tot mai greu să găseşti actriţe care, filmate în prim plan, să fie capabile să exprime emoţii şi să nu afişeze o faţă imobilă lipsită de expresie. Este un lucru din ce în ce mai greu de găsit la Hollyvood unde actorii jertfesc totul pe altarul botox-ului, notează luni ziarul La Verdad.
Multe vedete din industria cinematografică, obsedate de tinereţea veşnică se aruncă în braţele toxinei botulinice tip A – cunoscută drept botox – de când Agenţia Guvernamentală pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a aprobat în 2002 comercializarea sa în tratamentele estetice. Efectul este imediat, pe bază de infiltraţii cu injecţii care paralizează muşchii, eliminând astfel semnele îmbătrânirii pe o perioadă de între patru şi şapte luni, în funcţie de pacient, spun experţii.
O descoperire care a marcat un înainte şi un după. ‘Toxina botulinică a fost una din revoluţiile minim invazive ale medicinei estetice’, explică Francisco Gomez, chirug plastic la Clinica Ruber din Madrid. În anii 90, lifting-ul a fost tehnica vedetă dar acum un deceniu botoxul a detronat-o. Preţul redus (între 400 şi 800 de euro de şedinţă) i-a uşurat accesul. Dar pare că sunt şi dezavantaje ‘Poate avea un efect neplăcut, dar fără efecte secundare şi se obţin bune rezultate, spune doctorul spaniol.
Nu doar vedetele sunt atrase de botox. Specialiştii spun că an după an injecţiile cu toxina botulinică au devenit foarte cerute, mai ales de doamne care caută să-şi corecteze ridurile dintre sprâncene. Ceea ce ce s-a schimbat în ultimul timp este vârsta medie a pacienţilor. În timp ce ieftinirea produsului a dus la o escaladare a cererii. ‘Tot mai multă lume tânără apelează la acest tip de tratament. Majoritatea cu vârste între 40 şi 45 de ani dar sunt şi unii de 35 de ani care îl folosesc’, spune un alt medic estetician, Javier Monton.
Mai multe vedete au mărturisit că au apelat la botox, precum Nicole Kidman, deşi a negat ani de-a rândul recurgerea la toxina botulinică. ‘Am folosit botox, dar nu mi-a plăcut rezultatul. După ce nu l-am mai folosit am putut în sfârşit să mişc fruntea’. La fel ca actriţa australiană, multe altele au îngroşat lista, precum Courteney Cox, populara protagonistă a serialului ‘Friends’. ‘Am făcut odată abuz de botox, încât nici nu mai îmi simţeam faţa’. O experienţă pe care nu mai vrea să o repete nici Kylie Minoge: ‘Prefer să fiu naturală. Nu mă voi mai întoarce la botox’, a promis ea.
Potrivit dr. Gomez, important, atunci când se recurge la toxina botulinică, este să nu se facă abuz pentru a putea menţine expresivitatea feţei. În cazul acelor figuri plastifiate, cu efect de faţă umflată şi supraîntinsă, tratamentul a fost aplicat prost. Norocul acelor persoane este faptul că toxina este reversibilă, iar dacă se renunţă, ridurile apar din nou. Nu doar vedetele regretă pasul făcut, ci şi oameni de rând, iar Asociaţia de protecţie a pacienţilor primeşte tot mai multe plângeri de mal praxis, denunţând ‘efect de buhăire, cicatrici sau paralizie’ a feţei.
AGERPRES
http://brasovpress.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu