7 Nov.1917 (25 oct. dupa cal.Iulian) Marea Revolutie din Rusia

Aceasta zi imi aduce aminte de zilele de 7 nov., petrecute la scoala cind, eram ridicati toti elevii in picioare, pentru a pastra un moment de reculegere pentru bolsevicii rusi morti  in aceea perioada. "Stalin si poporul rus libertatea ne-au adus." Acesta era sloganul caci, chiar daca Stalin a murit in 1953 au mai fost  peste 10 de de  aniversari( la noi pina in 1965),(eram mai greoi la schimbari, parca orasul Stalin s-a numit  ca inainte Brasov in 1962), pina cind urmasul Hrusciov(cel care s-a descaltat de pantof la ONU si a batut cu tocul pantofului in pupitru) in 1956, l-a condamnat pe Stalin ca pe un criminal pentru victimele foametei impuse de el numai in zona Moldovei(in estul Rusiei) ,peste 6 mil. de oameni.  Atunci in urma cuvintarii lui Hrusciov,  oamenii s-au dus la mausoleul lui si iau scos oasele si le-au aruncat la ciini . Ce s-a mai facut cu ele nu mai stiu.
Niciodata nu am inteles de ce trebuia ca noi elevii, sa ne ridicam in picioare in semn de respect pentru, bolsevicii morti la revolutia lor, nu a noastra(pentru ca eram tara ocupata de ei)? De ce ?????????
Mi-am propus sa scriu mai rar, dar am vrut sa va readuc aminte aceasta fi, pentru a nu trece neobservata ea fiind atit de importanta, pentru destinele tarii si poporului noastru. Caci  bulgarele de zadapa format, a trecut si peste noi ca tavalugul.

15 comentarii:

  1. Ciuma rosie! Ce oroare! Ce mizerie! Mai rau ca in Iad! Esti nostalgica copila Mea?

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rind sint magulita ca vorbesc cu insusi Dumnezeu. Nu am visat niciodata asa ceva. Cu toate ca nu sint comunista, sint liber cugetatoare. Dar poate ca imi voi schimba opinia.
    In privinta acestor citeva cu cuvinte pe care le-am scris in ziua de 7 nov. au fost numai spicuiri din amintiri. Pe alt blog http://odoricaion.weblog.ro am primit urmatorul comentariu la care am redat si raspunsul. Cred ca am fost inteleasa gresit nu sint nostalgica. Public pentru ND din Romania.Cu respect, Odorica

    Miscarea Socialista din Romania spune:

    Responses to “ 7 nov.1917 MAREA REVOLUTIE SOCIALISTA DIN RUSIA ”

    1. # 1 MISCAREASOCIALISTA RO Says:
    Noiembrie 7th, 2010 la 13:58

    VREM NATIONALIZARE PARTID UNIC SI LOCURI DE MUNCA GARANTATE 1

    [Reply]
    2. # 2 odoricaion Says:
    Noiembrie 7th, 2010 la 14:26

    Buna ziua. Va respect opinia, dar stiti si dvs. ca acest lucru nu mai este posibil.As vrea si eu partid unic de dreapta insa si locuri de munca cit mai sigure, dupa capacitatea fiecaruia. Va multumesc pentru comentariu.
    Cu respect,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. - seful SRI sa nu se mai lege de cartelele telefonice care nu sant personalizate - sa vada de evaziunea fiscala a celor cu masini si case de lux care nu pot sa justifice cu acte in regula etc. ...

    RăspundețiȘtergere
  4. - Ponta ai auzit de muritorii de foame si batranii bolnavi fara bani de tratamente corespunzatoare ? - ia sa te vedem cum impozitezi urgent averile facute cu statul ... sau paraseste scena politica !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Resursele si Partidele
    Ponta si Antonescu nu stiu sa redirectioneze resursele economice deci mai studiati ... cat despre Presedinte , atat poate face , ceva il tine legat ... Studiu Fulger va doresc !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ponta si Antonescu
    Ponta , Antonescu incep sa simta ca singura solutie este impozitarea puternica ale averilor facute cu statul dar nu au CURAJUL sa PROPUNA ptr. ca sant sub SANTAJ politic si Economic , Social ETC.

    RăspundețiȘtergere
  7. Regularizarea Directiei FISA - Facute Intentionat Averi cu Statul - Razboiul Economic din RO
    Din si despre razboiul economic din RO - Comprimarea fortelor disponibile si Obiectivizarea pe toate caile de Informare sub toate Formele la toate paturile SOCIALE - Frecventele de Patrundere in Miezul problemei cu Antivirusii si Anticorpii Pregatiti si ptr. Defensiva - Constientizarea Nevoii de Ridicare a modulului de Frecventa si UNIFORMIZARE a TERENULUI in vederea pastrarii controlului in Favoarea NATIUNII .

    RăspundețiȘtergere
  8. Crezi ca toate semnalele tale de alarma, impresioneaza pe cineva? Sintem un popor in genunchi.
    Pa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere
  9. Odorica undeva se misca ceva niste energii ... ai incredere .

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca va fi suspendat TB cate familii vor mai fi distruse in Romania ? oricum cei care au pierdut case si locuri de munca , daca au fost patrioti vor fi despagubiti de catre urmatorul regim , un regim din oameni incoruptibili si care stiu sa doneze din averi la bugetul statului - cati din opozitie se incadreaza ... nu prea sant !

    RăspundețiȘtergere
  11. Experienta si Societatea
    Pe postul Realitatea TV la o emisiune 3 x 3 a fost specificat de catre cineva ca exista functionari cu experienta in anumite domenii care se subordoneaza unor persoane fara experienta ... deci trageti concluziile ... nu presedintele tarii a facut acesta organizare ci anumite partide politice cu anumite interese dubioase in decurs de 20 de ani , Succes Romani in analiza obiectiva si construirea societatii romanesti pe baza de experienta si patriotism !!!

    RăspundețiȘtergere
  12. http://www.urbaniulian.ro/2010/11/24/senatorii-au-respins-legea-care-interzicea-parlamentarilor-sa-faca-afaceri-cu-statul-pe-perioada-mandatului/

    RăspundețiȘtergere
  13. De la acestia curge mult sange in Romania ... sa va informati cati romani au murit in cele 2 razboaie mondiale ... nu ptr. asa ceva au luptat !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ura Politicului pe POPOR
    http://www.realitatea.net/grevistii-pot-fi-concediati-potrivit-noului-cod-al-muncii-vezi-modificarile_777525.html guvernanti si parlamentari sa va feriti familiile de furia lui Dumnezeu , o sa vedeti numai iad exact asa cum doriti ptr. poporul roman .

    RăspundețiȘtergere
  15. Stiu tot ce spui, sint informata, dar daca nu sintem uniti ?????
    De aceea am pus si ultima postare.:)
    Noapte buna,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere