Basescu 12 ani de inchisoare




Băsescu riscă 12 ani de închisoare pentru spălare de bani

La "Exces de putere" de la Antena 3 au fost difuzate materiale dovezi palpabile referitoare la faptul că preşedintele Traian Băsescu a fost cercetat pentru spălare de bani, iar dosarul cu pricina a fost închis pe motivul dobândirii de imunitate prezidenţială a învinuitului.
Realizatoarea Oana Stancu a prezentat documente care l-ar incrimina pe Traian Băsescu de spălare de bani, acesta riscând să facă 12 ani de închisoare. Documentele tranzacţiilor datează începând cu anul 2000, când Traian Băsescu a cumpărat un teren din Băneasa cu 1.000.400.000 lei vechi pentru a-l vinde mai târziu cu 12 miliarde de lei vechi. 

Realizatoarea emisiunii a prezentat pe parcursul emisiunii toate contractele tranzacţiilor imobiliare în care preşedintele României, Traian Băsescu, sau fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, au fost parte.
„Toată această spirală a banilor care s-au pierdut în aceste tranzacţii sunt motive pentru care preşedintele României a fost cercetat pentru spălare de bani. Dosarul a fost închis nu pentru că faptele nu existau sau nu se probau, ci pentru că domnia sa a dobândit imunitate. Acestea sunt motive petru care domnia sa (n.r. - Traian Băsescu) ar putea risca până la 12 ani de închisoare", a declarat Oana Stancu în debutul subiectului prezentat la „Exces de putere".
Potrivit documentelor prezentate în cadrul emisiunii, Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor a închis dosarul în care era cercetat Traian Băsescu a fost clasat, a fost deconexată lucrarea referitoare la Costel Căşuneanu de cea referitoare la Traian Băsescu şi acţiunea în privinţa lui Căşuneanu a fost continuată. „Faptul că cele două dosare au fost disjunse este absolut de râs. Pentru că atunci când speli bani o faci într-un şir de persoane. În cazul ăsta a rămas spălător doar domnul Căşuneanu", a declarat Mugur Ciuvică.
La două luni după ce dosarul său a fost clasat, Traian Băsescu a susţinut, în septembrie 2005, la prezentarea unui bilanţ al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, un discurs care pare a se potrivi foarte bine cazului său.
„Toată această spirală a banilor care s-au pierdut în aceste tranzacţii sunt motive pentru care preşedintele României a fost cercetat pentru spălare de bani. Dosarul a fost închis nu pentru că faptele nu existau sau nu se probau, ci pentru că domnia sa a dobândit imunitate. Acestea sunt motive petru care domnia sa (n.r.  - Traian Băsescu) ar putea risca până la 12 ani de închisoare“, a declarat Oana Stancu în debutul subiectului prezentat la „Exces de putere“.
V
http://romanialeaks.org/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu