Impuscarea politistilor LEGALA


Intr-un stat din SUA a devenit legala IMPUSCAREA politistilor

autor: FrontPress 13.06.2012
Guvernatorul republican al statului Indiana, Mitch Daniels, a semnat modificările aduse unei legi din 2006 care reglementează regimul armelor şi muniţiilor şi care vor permite utilizarea forţei împotriva funcţionarilor publici, inclusiv a poliţiştilor, în cazul în care aceştia se fac vinovaţi de “intruziune ilegală”. Practic orice cetăţean onest care deţine o armă de foc se va putea apăra în faţa abuzurilor autorităţilor, recurgând chiar la gesturi extreme precum împuşcarea unui poliţist care pătrunde fără mandat într-o locuinţă privată sau care efectuează o percheziţie ilegală.
În ciuda oponenţilor, mulţi dintre ei poliţişti, legiuitorii din Indiana au adoptat aşa-zisa “Doctrină a castelului”, care permite cetăţenilor să se apere pe ei înşişi, dar şi pe cei din jurul lor, de orice atac. Prin noile modificări aduse legislaţiei în vigoare s-a dorit “recunoaşterea caracterului unic al căminului” şi “asigurarea premizelor ca cetăţeanul să se simtă în siguranţă în locuinţa sa, protejat în faţa intruziunii ilegale din partea unui funcţionar public sau a oricărui alt individ”.
Senatorul republican R. Michael Young, iniţiatorul amendamentelor legislative, a declarat că “sunt prelaţi corupţi, doctori şi profesori incompetenţi şi la fel sunt şi oameni ai legii care calcă strâmb”. “Suntem îngrijoraţi tocmai când vine vorba de aceşti ofiţeri de poliţie care acţionează ilegal. Victimele ar trebui să aibă dreptul să se apere”, a mai spus acesta pentru Bloomberg News.
Guvernatorul Daniels este de acord cu colegul său de partid, precizând însă că “legea nu este o invitaţie pentru utilizatrea violenţei împotriva ofiţerilor de poliţie”. În plus el a mai declarat că “în realitate situaţiile reglementate de noile modificări sunt extrem de rare”. Sursa: FrontPress.ro
Citeşte şi:

4 comentarii: