Logica


Ce inseamna logica?Nu stiu....dar stiu ce consecinte are.
Logica nu stie ce e iubirea, nu stie sa danseze, nu stie ce e omenirea.Intradevar, logica e buna in matematica, fizica dar presupune cifre nu sentimente.
Mie personal,niciodata nu mi-au placut stiintele reale.Am incercat sa le descifrez,sa le invat dar niciodata nu am simtit ca ma ajuta cu ceva.Totul mi se parea asa de rece incat preferam sa scriu sa citesc.Asa cum nu intotdeauna 1+1 face 2, nici logica nu face viata mai frumoasa.
Ce inseamna creativitatea?Inseamna totul:iubire, cantec, bucurie, rebeliune, libertate....
Ar trebui ca societatea sa nu mai creasca oameni copii la indigo.Fiecare avem tendinta sa copiem multimea, sa ne supunem unor reguli, sa acceptam o gramada de conditionari, sa urmam drumul altora, sa fim mediocri, sa ne pierdem in multime.Daca esti diferit, daca nu ti-ai insusit psihologia multimii ,altii vor avea grija sa te aduca pe drumul "cel bun".Multimea sustine ca colectivitatea este cel mai bun lucru din viata ta,de aceea avem atatia sclavi si nu oameni independenti.Lucram pentru altii, pentru un amarat de salar, pentru ca societatea are grija sa ne opreasca la timp.Cei care reusesc sa treaca peste toate aceste conditionari dupa parerea mea sunt cei mai castigati oameni.Ei sunt capabili sa-si urmeze propriul drum, se descurca singuri, traiesc cum vor, sunt creativi.

"Poezia, iubirea si simtirea iti dau adancime, caldura.Devii mai moale, iti pierzi raceala.Devii mai uman."

Osho- Creativitatea

13 comentarii:

  1. Ca să parafrazez pe Kurt Cobain:"We'd have so much more diversity,
    And so much more input, so much more creative flow" dacă nu ar fi ştiinţele astea reale. Eu consider că omul trebuie să trăiască, să simtă, să caute misterele lumii nu în cifre, ci în sufletul său.

    RăspundețiȘtergere
  2. asta asa e Paranoid,doar ca nu toti fac asta.Multi se bazeaza pe "ratiune" cica.

    RăspundețiȘtergere
  3. ........eu nu prea am avut inclinatii spre stiintele exacte....aaa am fost la olimpiada la mate in cls 8....toti invatam bine pana in liceu, chiar si baietii:)))..unii....dar una dintre surorile mele nu vede altceva decat stiintele exacte...mate, fizica, chimie, economie...ingrozitor...nu o inteleg....asa cumk nici ea nu intelege de ce citesc:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Raţiunea. Hehe... Raţiunea e când bună, când rea.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu in liceu am fost la profil real...si a fost o greseala pentru ca niciodata nu mi-a placut ce am invatat.acum sunt la drept si imi place de minune

    RăspundețiȘtergere
  6. eu sunt la real. Şi nu imi plac materiile deloc. :-<

    RăspundețiȘtergere
  7. imi pare rau ca te dezamagesc dar logica e stiinta socio umana nu reala! nu sunt de acord ca ratiunea "e de porc" si simtirile sunt " de aur" pentru ca daca n-ar fi ratiunea acum ai fi un om de neanderthal care habar nu ar avea sa scrie si sa citeasca nici nu ai putea sa scri pe acest blog. Unii oameni isi dau cu parerea despre ceva ce habar nu au si o fac prost. E foarte bine sa spui ca ratiunea e varza atunci cand vorbesti din camera ta creata de ratiune, scri la calculatorul tau creat de ratiune si pe blogul tau creat de ratiune...nu mai traiti cu capul in nori si creati-va o viata...sunt sigur ca la facultatea de drept inveti arta retoricii creata de logicieni si filosofi, sunt sigur ca ai auzit de Platon si Aristotel cei mai mari ganditori din antichitate sau de Cicero parintele oratoriei...lumea in care oamenii traiesc dupa umbra lucrurilor adevarate se numeste lume sensibila in care sunt incluse toate artele care copiaza umbre...citeste mitul pesterii daca nu crezi si sunt sigur ca Platon e o personalitate de luat in seama in aceasta dilema

    RăspundețiȘtergere
  8. Zad nu ma dezamagesti,pentru ca sunt sigura ca majoritatea persoanelor au inteles ce am vrut sa exprim.Si ca sa te lamuresc si pe tine,trebuie sa te dezamagesc,spunandu-ti ca logica in prezent există pe mai multe nivele de structurare.Se practică logica de bază în care coexistă logica tradiţională, aristotelică sau generală şi logica modernă, matematică sau simbolică numită şi logistică.Si mai exista si logici speciale.Si totusi nu asta e ideea(doar pentru informarea ta am scris si asta),ideea e ca nu am zis nici intr-un moment ca ratiunea "e de porc" si simtirile sunt " de aur".Eu ma consider o persoana foarte rationala,dar mi-as dori sa fiu mai creativa,nu am zis ca trebuie sa ma ghidez dupa instincte,cum ai inteles tu.Instinctele carnale sunt ceva total diferit de ce am exprimat eu;instinctele nu sunt totuna cu creativitatea,iubirea....E mult mai profund ceea ce am scris eu,dar o persoana care este crescuta dupa anumite standarde nu are cum sa inteleaga ce am scris eu aici.

    RăspundețiȘtergere
  9. :))...am facut un liceu de profil uman(filologic)in prezent urmez facultatea de filosofie si am creat multe lucruri printre care o agentie de publicitate si un blog...mi-am amenajat singur casa si stiu ce inseamna si iubirea...militez pentru o educatie de calitate in invatamantul romanesc si incerc sa creez si alte lucruri si campanii de promovare a credintelor mele, dar totusi ratiunea trebuie sa existe in toate, chiar si in iubire, care dupa Platon are mai multe faze...spune-mi despre ce faza a iubirii vorbesti tu ca sa pot sa spun ca sunt de acord cu tine sau nu!

    RăspundețiȘtergere
  10. viziteaza si tu blogul meu inainmte de a ma categorisii pentru ca eu asta am facut inainte de a comenta acest articol(ca dovada o sa vezi ca sunt printre urmaritorii tai)...si da! frumusetea ta nu m-a facut sa nu spun ceeea ce cred, adica pun ratiunea inaintea lumii senzoriale

    RăspundețiȘtergere
  11. te-am 'catalogat' dupa ceea ce ai scris...felicitari pentru realizari...si ca sa te lamuresc ..scriam despre iubirea la nivel spiritual..e mult mai mult decat o iubire umana...e o iubire care se bazeaza pe intelegere,compatibilitate si nu doar pasiune.Ratiunea nu stiu daca ar trebui sa existe,la mine a existat tot timpul intr-o relatie,dar si esecurile au fost tot din cauza ratiunii.Poate ma intelegi iar gresit...dar sa stii ca nu ma refer la o ratiune stricto sensu,ma refer la aceea ratiune care nu te lasa sa simti,sa gandesti cu inima,care iti genereaza orgoliul,care iti determina pasii.
    Nu stiu daca m=ai inteles,dar cu siguranta 80% dintre persoanele cu sex feminin ma inteleg,pentru ca noi femeile suntem mai putin "rationale" decat voi.

    RăspundețiȘtergere
  12. totusi iti recomand sa citesti dialogul lui Platon "Despre iubire" pentru ca mi se pare ca faci confuzii...si daca majoritatea e de acord cu tine nu inseamna ca aveti si dreptate...sa sti ca multi au fost arsi pe rug din cauza credintelor lor de catre majoritate care nu concepea ca poate exista si o alta cale, o altfel de realitate

    RăspundețiȘtergere
  13. stai linistit ca nu o sa fii ars pe rug;)) =))
    ne dam si noi aici cu parerea...sunt open-minded..si accept si alte pareri

    RăspundețiȘtergere