EURO 2012


Debut EURO 2012: Suporterii polonezi au atacat un gurp de straini. Rusia a zdrobit Cehia

autor: FrontPress 08.06.2012
Vineri seara a început Euro 2012 cu două meciuri în care Polonia a făcut egal cu Grecia şi Rusia a zdrobit naţionala Cehiei. Partidele au fost precedate însă de un scandal provocat de suporteri. La câteva ore distanţă de prima atingere a balonului, un grup de polonezi din Lodz a atacat toţi vorbitorii de limbă engleză şi fanii străini care le-au ieşit în cale.
Aproximativ 50 de suporteri, care purtau culorile echipe locale de fotbal i-au atacat cu pumnii şi picioarele pe fanii străini, mare parte dintre aceştia fiind nevoiţi să se baricadeze într-un pub local, scrie Jurnalul Naţional. Cei care au rămas afară au fost bătuţi crunt.
Căpitanul echipei Olandei, Mark van Bommel, a ameninţat că jucătorii săi vor ieşi de pe teren în cazul în care “rasismul şi violenţele continuă”, însă preşedintele UEFA, Michel Platini, avertizează jucătorii că vor primi cartonaş galben în cazul în care părăsesc terenul fără acceptul arbitrului. Anterior jucătorii olandezi s-au plâns că li s-au adresat diferinte invectie şi “cântece rasiste” în tipul antrenamentelor, de către suporterii polonezi.
Şi în cealaltă ţară gazdă, Ucraina, suporterii au ajuns la un armistiţiu care va dura pe întreaga durată a Campionatului European de Fotbal din vara acestui an, pentru a lupta împreună împotriva ultrasilor străini şi a fanilor cu origini etnice non-europene. În ambele ţări majoritatea suporterilor echipelor de fotbal sunt membri sau simpatizanţi ai grupărilor naţionaliste radicale.
Pe de altă parte, Euro 2012 a respectat tradiţia. Gazdele nu au reuşit să se impună în meciul de deschidere, ba chiar au evitat un eşec după de portarul Poloniei a apărat un penalty.
Selecţionata Poloniei a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Greciei, în meciul de de deschidere, disputat pe Stadionul Naţional din Varşovia, în grupa A, în care s-au acordat două cartonaşe roşii şi s-a ratat un penalti, informează Realitatea Tv. Pentru Polonia a marcat Lewandowski iar pentru Grecia a înscris Salpingidis.Din minutul 44, Grecia a evoluat cu un jucător mai puţin, Papastathopoulos fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe.
Şi Polonia a avut un jucător mai puţin în teren, din minutul 69, când portarul Szczesny a fost eliminat pentru fault din postura de ultim apărător. La această fază, arbitrul spaniol Carlos Velasco Carballo a acorda lovitură de la 11 metri pentru Grecia, executată de Karagounis, dar apărată de portarul Tyton, intrat în poartă în locul lui Szczesny.
În al doilea meci al serii, Rusia a învins Cehia, scor 4-1. Ruşii, antrenaţi de  olandezul Dick Advoocat, au făcut la Wroclaw o adevărată demonstraţie de forţă marcând un gol mai frumos ca altul. În urma acestui scor, Rusia s-a instalat pe primul loc în grupa A, urmată de Grecia, Polonia şi Cehia. Sursa: FrontPress.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu