FRONTUL NATIONAL in Parlamentul Frantei


FRONTUL NATIONAL din nou in Parlamentul Frantei. O NATIONALISTA a devenit cea mai tanara membra a Adunarii Nationale

autor: FrontPress 18.06.2012

Frontul Naţional a reuşit să intre din nou în Parlamentul francez pentru prima oară din 1998. Avocatul Gilbert Collard şi Marion Marechal-Le Pen, nepoata veteranului naţionalismului francez Jean-Marie Le Pen, sunt cei doi noi parlamentari ai fromaţiunii. Partidul Socialist (PS) şi aliaţii săi (stânga radicală şi diverse forţe politice de stânga, fără ecologişti) au obţinut o majoritate absolută, de 314 locuri din cele 577 de mandate ale Adunării Naţionale, potrivit rezultatelor definitive ale Ministerul de Interne, informează AFP.
PS a obţinut 280 de mandate, diversele forţe politice de stânga 22, radicalii de stânga 12, în total 314 mandate. Ecologiştii (EELV) dispun de 17 locuri, Frontul de stânga de 10, iar separatiştii din Martinica de două locuri, situaţie ce ridică totalul pentru stânga la 343 de mandate. Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) a câştigat 194 de mandate în Parlament, Noul Centru şi forţele politice de centru 14. Alte câteva locuri aparţin altor formaţiuni mai mici.
Frontul Naţional a reuşit să obţină două locuri în Parlament, deşi scrutinul majoritar cu două tururi dezavantajează partidele mai mici şi favorizează regrupările în jurul formaţiunilor de sistem în al doilea tur al legislativelor.
Ca un fapt inedit, cea mai tânără membră a Parlamentului francez are doar 22 de ani și reprezintă Frontul Național. Marion Marechal-Le Pen a fost aleasă, duminica trecută, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor parlamentare, în cel de-al treilea district din Vaucluse, unde partidul naţionalist este foarte popular, având un avans de 10 puncte, potrivit directorului ei de campanie citat de Le Monde în varianta sa online.
Fondatorul Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen, care în curând va împlini 84 de ani, este cel care a lansat campania legislativă pentru nepoata sa Marion în Vaucluse (sud), felicitându-se pentru “rasa bună” a familiei. “Din cauza numelui pe care îl port, trebuie să dau exemplu”, a declarat aceasta la rândul ei.
Familia Le Pen mai are un reprezentant de seamă, pe fiica lui Jean Marie Le Pen, Marine. Aceasta a candidat din partea Frontului Național pentru fotoliul de la Palatul Elysee, însă n-a reușit să se califice în cel de-al doilea tur de scrutin. Totuși, procentele obținute de aceasta au reprezentat surpriza alegerilor prezidențiale din Franța şi un record electoral al partidului pe care îl conduce. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu