Recompensa pentru denuntare


Belgia: 250 de euro recompensa pentru denuntarea femeilor care poarta valul islamic

autor: FrontPress 07.06.2012
Naţionaliştii de la partidul anti-imigraţionist Interesul Flamand, care militează printre altele şi pentru separarea Flandrei de Belgia, au anunţat o campanie inedită pentru “combaterea islamizării” societăţii belgiene. Aceştia au declarat public că vor oferi recompense de 250 de euro oricui va raporta poliţiei o femeie care poarta vălul islamic în public, relateaza Reuters. Acest demers vine în contextul unor demonstraţii de stradă ale imigranţilor musulmani la Bruxelles, provocate de un incident ce a avut loc săptămâna trecută, când o femeie a fost arestată pentru că nu a respectat ordinul de a-şi da jos de pe faţa vălul specific, conform legii.
Liderul Interesului Flamand, Filip Dewinter, a declarat că protestele de stradă i-au descurajat pe poliţişti să mai pună în aplicare interdicţia privind purtarea vălului şi că această recompensă ar trebui să preseze autorităţile să aplice legea în continuare.
Deasemenea partidul său a lansat în luna martie o adresă de internet care să strângă de la populaţie plângeri împotriva imigranţilor ilegali. Prin intermediul acestei platforme online, cetăţenii pot oferi ponturi autorităţilor, sub protecţia anonimatului, în legătură cu diverse infracţiuni comise de străini, precum munca la negru, fraudarea sistemului de ajutor social sau orice alte ilegalităţi.
Tensiunile au început joia trecută, când poliţiştii au vrut să controleze indentitatea unei femei care aştepta într-o staţie de autobuz purtând vălul islamic integral, al cărui port este interzis pe străzile din Belgia de anul trecut. Refuzând să-şi decline identitatea, femeia, o nativă belginacă convertită la Islam, a fost dusă la o secţie de poliţie, unde aceasta s-a manifestat violent, lovind doi ofiţeri, unuia dintre ei spărgându-i nasul. Femeia arestată a fost ulterior transportată la spital, suferind o uşoară comoţie cerebrală.
La câteva ore de la incident, joi seara, sute de tineri furioşi, majoritatea imigranţi, s-au adunat în faţa secţiei de poliţie pentru a protesta. Aceştia au încercat chiar să patrundă în sediu şi au aruncat cu diverse obiecte asupra forţelor de ordine şi înspre mai multe mijloace de transport în comun. Doi poliţişti au fost răniţi.
Partidul Vlaams Belang este una din cele mai importante forţe de pe eşicherul politic al Flandrei, atât la nivel federal cât şi regional, fiind reprezentat şi în parlamentul european. Partidul şi-a schimbat denumirea în 2004 din Vlaams Blok (Blocul Flamand) după ce Curtea de Casaţie a hotărât că formaţiunea încalcă legile împotriva discriminării şi rasismului.
Anul trecut Belgia a devenit a doua ţară din Europa, după Franţa, care a scos în afara legii portul în public a vălului musulman. Legea interzice practic orice articol vestimentar care ascunde identitatea în locurile publice precum parcuri sau străzi, cei care se fac vinovaţi de astfel de delicte fiind pasibili de o amendă de 137 de euro sau pot fi trimişi 7 zile la închisoare.
În Belgia trăiesc între 750.000 şi 1.000.000 de musulmani, la o populaţie de puţin peste 11.000.000. Comunităţile islamice sunt concentrate în oraşele mari precum Antwerp, Charleroi sau Bruxelles, unde musulmani reprezintă peste 26 la sută din locuitori. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu