IMIGRANTII INDIENI


Emigrantii indieni schimba fata religioasa a Australiei

autor: FrontPress 24.06.2012
Religiile orientale, în special budismul şi hinduismul, au câştigat un număr însemnat de adepţi, în timp ce australienii creştini sunt mai puţin religioşi decât se declară. Aceastea sunt cele două concluzii centrale ale unui recensământ naţional realizat de Biroul Naţional de Statistici Australian pentru anul 2011.
Comparativ cu datele statistice ale anilor trecuţi, procentul de credincioşi creştini de pe continent a suferit un declin important, cu toate că cei mai mulţi australieni afirmă că sunt creştini. 61,1% dintre respondenţi sunt creştini practicanţi, în scădere cu aproape 3% faţă de anul 2006. Dintre denominaţiunile creştine, cei mai mulţi creştini sunt catolici (25,3%) sau anglicani (17,1%).
La polul opus, s-a observat o tendinţă de creştere a adepţilor religiilor orientale. Între 1986 şi 2006 numărul hinduşilor a crescut de şapte ori, iar cel al budiştilor de cinci ori. De asemenea, numărul australienilor care declară că nu au nicio religie a crescut cu aproape 4 procente, ajungând la 22,3%.
Explicaţia pe care o dau sociologii este că ambele tendinţe pot fi atribuite unei schimbări culturale. India, ţară predominant hindusă, este ţara din care vin cei mai mulţi emigranţi în Australia. Aproximativ 13,1% dintre emigranţi provin in India. Acestora li se adaugă şi emigranţii chinezi şi cei filipinezi. În prezent, 43% dintre cei 21 de milioane de locuitori ai Australiei au cel puţin un părinte născut în altă ţară. De pe Semnele Timpului
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu