Victoria nationalistilor greci


O noua victorie electorala pentru NATIONALISTII greci

autor: FrontPress 18.06.2012
În urma alegerilor de duminică, naţionaliştii radicali de la partidul Zorii Aurii vor rămâne în Parlementul Greciei, obţinând aproape acelaşi scor ca în alegerile din mai. Formaţiunea conservatoare Noua Democraţie, care se pronunţă în favoarea păstrării angajementelor politice şi financiare luate de Atena în faţa UE şi a creditorilor internaţionali, s-a clasat pe primul loc după scrutinul legislativ, fără să atingă însă majoritatea absolută.
Noua Democraţie, cu 29,96% din voturi şi 130 de locuri în Parlament, este urmată de stânga radicală din Syriza, cu 26,65% şi 71 de parlamentari, şi socialiştii din PASOK, cu 12,46% şi 33 de parlamentari, după numărarea oficială a 85% dintre sufragii, potrivit Ministerului elen de Interne, citat de AFP şi Agerpres.
Următorii s-au clasat Grecii Independenţi cu 7,47% (20 parlamentari), Zorii Aurii cu 6,92% (18 parlamentari), Stânga Democrată cu 6,11% (16 parlamentari) şi Partidul Comunit cu 4,49% (12 parlamentari).
Zorii Aurii au zguduit scena politică elenă când în urma alegerilor de la începutul lunii mai au obţinut 7 la sută din voturi şi formaţiunea a intrat astfel pentru prima oară în Parlament. Nici un partid nu a fost capabil să realizeze un guvern de coaliţie şi astfel au fost organizate noi alegeri în 17 iunie. Sursa: FrontPress.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu