Violente la Varsovia


EURO 2012: Violente la Varsovia intre suporterii rusi si polonezi (FOTO+VIDEO)

autor: FrontPress 12.06.2012
Steag sovietic capturat de polonezii de la Legia in detrimentul rusilor
Inaintea meciului dintre Polonia si Rusia suporterii celor doua nationale s-au batut de mai multe ori pe strazile din Varsovia, violentele soldandu-se cu mai multi raniti, din ambele tabere. Practic incidentele de marti au constituit o adevarata “ciocnire a titanilor”, suporterii ambelor tari fiind cunoscuti pentru faptul ca se claseaza in topul european in ceea ce priveste organizarea luptelor de strada.
Apogeul a fost atins dupa-amiaza, politia poloneza a intreruptand marsul a aproape 10.000 de suporteri ai nationalei ruse catre stadion, informeaza Reuters. Conflictele au izbucnit la scurt timp dupa ce suporterii rusi au inceput sa traverseze podul peste fluviul Vistula, flancati de fortele de ordine.
Atat gazdele cat si oaspetii s-au provocat reciproc si de aici pana la batai in toata regula nu a mai fost decat un pas. Zeci de persoane au fost retinute si altele transportate de urgenta la spital.
Partida de la Varsovia este considerata una cu grad mare de risc de catre organizatori. “Istoria noastra este marcata de 400 de ani de conflict: Polonia a fost odata un imperiu precum Rusia, iar Rusia a participat la patru impartiri ale teritoriului Poloniei. Daca adaugam comunismul si Al Doilea Razboi Mondial, lucrurile sunt extrem de complicate”, a declarat pentru Pro Sprot analistul politic rus Fedor Loukianov inainte de meciul din aceasta seara. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu