3 tigani impuscati


Un POLITIST a impuscat mortal trei TIGANI dupa care s-a predat colegilor sai

autor: FrontPress 18.06.2012
Un poliţist slovac, aflat în afara orelor de serviciu, a împuşcat mortal trei persoane şi a rănit alte două sâmbătă, la Hurbanovo, în sudul ţării, după care s-a predat colegilor săi, a anunţat Michal Slivka, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, relatează AFP.
“Sâmbătă dimineaţă, un bărbat în vârstă de 51 de ani a deschis focul asupra a cinci persoane. Trei persoane au fost ucise iar alte două au fost spitalizate”, a declarat Slivka. “Bărbatul a îndreptat, ulterior, arma împotriva sa. După două ore de negocieri, el a sfârşit prin a se preda şi a fost arestat”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Potrivit ziarului slovac SME, “poliţistul a sosit cu o maşină, către ora locală 11.00, în faţa unei case locuite de către o familie numeroasă. Potrivit unui prieten de familie, el a deschis focul pe neaşteptate asupra a cinci persoane”.
Ministrul slovac de Interne Robert Kalinak a declarat sâmbătă pentru presă că poliţistul este originar din Hurbanovo şi că le cunoştea pe victimele sale, scrie ziarul Gândul.
Potrivit presei locale, casele în care a avut loc drama erau locuite de ţigani. Autorităţile au refuzat însă să confirme o motivaţie rasială a crimelor, precizând că “victimele şi criminalul erau de aceeaşi naţionalitate”.
O purtătoare de cuvânt a poliţiei locale Bozena Bruchterova, citată de ziarul SME, a declarat că motivul gestului bărbatului încă nu este cunoscut, în contextul în care vecinii evocau “afaceri necurate” între poliţist şi victime.
Cei doi răniţi, un bărbat atins la nivelul pieptului şi o femeie atinsă la nivelul piciorului, au fost spitalizaţi şi operaţi. “Bărbatul se află într-o stare gravă”, a precizat Kalinak.
Conform recensământului din 2001, în Slovacia trăiesc în jur de 90.000 de ţigani, adică 1,7 la sută din totalul populaţiei. Dar, fapt identic cu situaţia din România, numărul real al ţiganilor este mult mai mare, unele surse estimând că acet grup etnic ar fi reprezentat de 520.000 de persoane, cam 10 la la sută dintr-o populaţie de aproximativ 5.400.000 de locuitori. Surs: FrontPress.ro
Citeşte şi:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu