Tu ce relatie ai?

Uneori ma inspaimanta, alteori ma simt ciudat, alte alteori nu gasesc un raspuns, iar in final imi dau seama ca totul tine de suflet, de interior, de tine ca om, de ceea ce esti, de cat de mult iti constinetizezi si mai ales recunosti dorintele tie insuti/insati si de multe alte lucruri...

Despre ce vreau sa vorbesc? Despre iubire.

Stiu, fiecare dintre noi are perceptia lui proprie asupra iubirii. Nimic de contestat. Toti ne spunem parerea in functie de trairile noastre, de experientele noastre, de credintele si convingerile pe care le avem. Si ar fi frumos ca fiecare sa respectam opinia celui de langa noi...

Imi indrept privirea, auzul, gandirea si ce mai vreti voia supra unei relatii. O relatie normala intre un baiat si o fata. Cu toate etapele ei...Apoi imi vine in cap ideea, de fapt nici nu e idee. Sunt cazuri reale, tot mai multe din pacate, pe care le aud daca nu zilnic, saptamanl - de iubire pe net?!

Nu il vezi pe celalat niciodata. Absolut niciodata, dar il iubesti de iti crapa oasele in tine de ce simti pentru el. Cum mama naibii vine asta?
Ok, inteleg faptul ca il cunosti pe net, dar nu inteleg deloc faptul cum il iubesti daca nu-l cunosti. Adica il cunosti virtual...

Nu stiu ce sa spun despre baieti in situatia asta pentru ca nu am vorbit cu niciunul care sa fie intr-o astfel de situatie, dar parerea mea (care nu e validata pentru ca nu are cum) este ca un baiat care nu te cunoaste decat virtual, care nu te-a vazut niciodata in viata lui iti poate fi fidel, te poate iubi. Cred ca vorbeste cu tine din plictiseala, pentru ca daca te-ar iubi de ce nu-ti cere sa va vedeti?

Stati in orase diferite? Ok, nu este imposibil. Nu are rost sa ne amagim cu ideea ca e distanta. Exista trenuri. Exista diverse posibilitati. Nu distanta e o problema...dupa parerea mea!

Daca despre baieti nu stiu nimic, pot spune despre fete. Fete care iubesc un baiat pe care nu l-au vazut decat prin intermediul prafuit si sec al monitorului. Fata care il imbratiseaza din semne ale tastaturii, fata care il saruta din doua puncte si o steluta. Fata care uita cine este pentru ca el ii cere sa se schimbe. Fete care isi schimba optiunile de viata pentru ca un "el" pe care il vede la web o "iubeste" si trebuie sa fie doar al lui. Fete care stau in casa mereu, care isi schimba vestimentatia, care nu se mai ingrijesc pentru ca "el" o "iubeste" maxim!

E trist ca am intalnit adolescente (15-16ani) care se lasa pacalite de astfel de situatii, dar e si mai grav cand vezi tinere (20 ani-20 ani si..) care fac asta. Nu stiu daca le inteleg?!

Din afara eu vad situatia intr-un fel, asta ma face sa nu pot intelege situatia. Cand stai de vorba cu ele iti dai seama ca sunt dezechilibrate. Ca au temeri. Ca au suferit enorm. Ca disperarea, teama, grija zilei de maine le fac sa uite de ele, sa se arunce in astfel de situatii...

Nu stiu ce sa spun despre fetele care nu au niciun fel de problema, cel putin aparent; arata bine si totul "iubesc" la nebunie pe net, asta mi-e greu sa inteleg!?

Apoi mai sunt relatiile acelea care se dezvolta pe net si cel mai adesea el este plecat in strainatate. Te vezi o data pe an. Barbatii isi descarca hormonii. Fetele fie ca simt sau nu se "adapteaza" la situatie. Apoi el pleaca sau ea - se iubesc... El detine controlul. Ea nu are voie sa faca nimic. Este distant. El trebuie sa stie totul despre ea, ea nu. Lucrurile negative continua si totusi fetele raman langa un astfel de barbat. De ce?

Raspunsul pe care il aud cel mai adesea este: "Pentru ca il iubesc!" Ok. Cum sa il iubesti cand vorbiti doar pe net. Odata pe an mai vine el in tara si in lipsa de altceva vine si te "iubeste" pe tine. Restul lucrurilor sunt VIATA LUI si atat. Tu nu face parte din viata lui!!!

Nu vorbesc aici de relatiile la distanta in care cei doi parteneri se vad constant si relatia functioneaza si in acest mod!

Vorbim de relatiile in care nimic nu se consuma. Nu se consuma nimic fizic. Nimic sufletesc. Nimic pe niciun plan. A da, se consuma mult timp pe mess unde se discuta totul felul de lucruri fie reale sau nu. Stie fiecare. In asemenea situatii se crede tot ceea ce celalalt spune si se iau toate lucrurile pe care el le spune ca fiind destule pentru a-l cunoaste.

Mama spune ca nu-l cunosti pe cel de langa tine nici dupa ce mananci cu el 100 de mamaligi si un sac de sare si are dreptate, pe undeva!

Eu personal recunosc cu mana pe inima ca nu pot avea o astfel de relatie. Pentru mine relatia sufleteasca, interioara, respectul, preocuparile comune pe care eu si el le avem si tot ceea ce facem impreuna sunt superbe. Sunt dependenta de momentele in care sunt lanaga el. In care ma saruta pe frunte. In care ma strange in barte. In care dimineata ma mangaie cu pleoapa lui somnoroasa ca sa ma trezeasca. Ador cand ii povestesc ceea ce citesc si vorbim despre astea. Cand punem filmul si apoi.........il derulam inapoi. Cand ne plimbam. Cand facem poze. Cand ma copilaresc. Cand ma simt adorata si respectata. Cand ii intalnesc privirea. Cand ma saruta. As putea continua la nesfarsit...

Fara astea pentru mine nu exista relatie. Nu pot iubi un om pe care nu l-am vazut niciodata. Pe care nu l-am vazut cum reactioneaza in anumite situatii. Nu l-am vazut cum este cand e trist, vesel si altele. Una e sa-mi scire pe mess "sunt trist. am patit..." si alta e sa te priveasca in ochi sa vina in bratele tae si sa-ti spuna ce simte.

Eu nu cred ca m-as simti bine daca as avea o problema si el ma strange in brate din tastatura.

Lucrurile iau o intorsatura negativa, trista si fara trairi. Pe mess nu traiesti nimic. Pe mess nu vezi decat cuvinte scrise. Multe cuvinte care au scopul de a te impresiona, de a te da pe spate, de a te minti, de a te face sa uiti cine esti. Messul e sec, daca e sa vobim de o relatie de iubire...

Iubeste cu totul. Cu sufletul. Cu trupul. Fii tu...
Simte-l pe cel de langa tine!
Priveste-l!
Lasa-te privita, admirata, respectata!
Nu imbratisa un monitor cand poti avea in bratele tale cel mai frumos om de pe planeta...

Un comentariu:

  1. Stii cum e asta cu relatiile? Ia 6 miliarde de oameni si fa permutari. Unora le e mai comod sa nu se vada, altii au nevoie de somn in coastele celuilalt. Ba, mai mult, nu sunt numai cateva tipuri de oameni, sunt tipurile de relatii care rezulta din 1+1(+1+1+1...)
    Fiecaruia ii pare ciudat ce nu gaseste in sine.

    RăspundețiȘtergere