:: Turcia primavara lui 1990

Titlu: Turcia primavara lui 1990
Autor:: Odorica Ion
Articol: In primavara lui 1990, s-a zvonit ca o tinara nu a venit la serviciu fara sa anunte.
Parintii erau ingrijorati vizibil, s-a anuntat politia, dar tot nimic. Fata nu era de gasit si pace. Mai trece o zi, mai trec inca 3, 5, dar dupa o saptamina parintii, cind erau intrebati spuneau ca nu stiu, dar pareau mai degraba jenati decit suparati. Cind a trecut mai multicel timp si fiind intrebati au raspuns ca au primit un telefon de la ea si le spunea sa nu fie ingrijorati ca, este bine sanatoasa. Dar este in Turcia.
Intre timp i-a fost desfacut, contractul de munca pentru neprezentare.Si noi ziceam uite cum a pierdut fata un serviciu bun, leafa bunicica, dar ziceam noi sigura. Ce pacat!
Si noi fara sa stim ce se petrece in Turcia ziceam, dar de ce s-o fi dus tocmai acolo, de ce nu in alta parte? De ce nu a spus din timp si parintilor, de ce nu si-a facut lichidarea? Dar cind ne tot intrebam si nu gaseam raspunsurile( eram boblete rau),a venit nu mai stiu cine si a spus ca de la Politie le-a spus de la inceput din primele zile, parintilor, ca fata este in Turcia sa se prostitueze, dar parintii nu au acceptat, sub nici o forma. Dar era adevarat, Politia noastra fosta Militie, era mai bine informata ca noi.
Si noi am ramas cu gurile cascate cind am aflat, dar Crista colega noastra ardeleanca, care era mai destupata ca noi la minte, a zis rupind linistea care se lasase din cauza nedumerii si trezirii la realitate:"Lasa draga, bine ca este sanatoasa".
Mai tirziu am vazut ca, s-a mers in excursie in Turcia si au fost chiar doamne care s-au ratacit de barbatii lor cite 3 zile, de au trebuit sa vina ei singuri acasa fara nevaste.Si nu oricine, ofiteri cu funcitii inalte. Cum ajungeau acolo la Istambul in iarmaroc, sau talcioc, in multimea aceea se faceau nevazute.
Am asistat si eu, impreuna cu colegele, de la geamul de la laborator, cum citeva zile la rind, o doamna sotie de ofiter, sef sectie plingea si isi fringea miinile, sa il lamureasca pe boblet nu stiu ce? Dar stiu, tot de la excursie in Turcia i se tragea. Se ratacise cam 3 zile, dar a gasit drumul spre casa. Acum, caci el s-a trezit saracul din amorteala, si pentru ca nu o mai primise acasa, fiind si el pus la curent cu rataceala nevestei si cu treburile din Turcia,era lamurit in mijlocul drumului, de ratacita, care plingea cu lacrimi amare(de crocodil), cu cuvinte de prostit, prostii dindu-i tircoale sa il vada la fata, caci el se tot intorcea cu spatele sa nu o mai auda dar, nici nu se indura sa plece. Noi ne miram cit este de prost, pe cit era de voinic, nu auzeam dar stiam tot, insa am inteles ca dupa citeva zile staruitoare stropite cu lacrimi amare(de crocodil) si fringeri de mina a primit-o inapoi acasa(l-a prostit pe prost). Treburile au mers in continuare de fatada, ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic(de dragul fetitei).Venirea ei citeva zile la rind sa-l lamureasca ca :"s-a ratacit neintentionat" a avut efect. L-a prostit, pe prost. Si era inginer, ofiter cu grad inalt sef de sectie.
Asa am aflat si noi cum sta treaba in Turcia, dar am aflat-o vazind la altii, si nu am fost implicate in treaba asta.De aceea s-a taraganat elucidarea si intelegerea fenomenului Turcia, in capul nostru nu incapea aceasta explicatie, s-a dus sa produca, sa se prostitueze. Unele nu intelegeau totusi ce inseamna asta. Adica cum sa produca? Banii se produceau la serviciu stind zilnic 8 ore de munca, suportind nervii sefilor. Si vedeti noi eram destul de mari, in jur de 4o de ani si totusi eram grele de cap, intelegeam greu.De atunci cind lipsea vineva si eram, anuntate nu ne mai interesa, dadeam din mina a lehamite. Era vorba de Turcia, sau poate nu era, dar noi eram sigure.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu