Sfatul celei mai bogate femei din lume


 Ea doreste ca"prostimea"sa lucreze pentru 2 dolari pe zi, pentru ca ea sa castige 50 mil.dolari pe zi.


Sfatul celei mai bogate femei din lume: “Beţi mai puţin, munciţi mai mult”

de Mihai SCHIAU
sursa foto ibtimes.com
Australianca Gina Rinehart, care a moştenit un imperiu minier de la tatăl său şi este considerată cea mai bogată femeie din lume, a stârnit controverse după ce a scris, într-un editorial pentru un ziar australian, că oamenii din clasa muncitoare ar trebui “să bea mai puţin şi să muncească mai mult”, potrivit  Yahoo.“Nu există un monopol când vine vorba de a deveni milionar. Dacă eşti gelos pe cei care au mai mulţi bani, nu sta şi te plânge. Fă ceva ca să scoţi bani: bea mai puţin, fumează mai puţin, socializează mai puţin şi munceşte mai mult”, a scris Rinehart, cu o avere estimată la 19 miliarde de dolari.
Comentariile - făcute în contextul declinului economic al Australiei, din cauza taxelor mari – vor stârni cu siguranţă vâlvă în SUA şi Europa, scrie Yahoo. De altfel, trezorierul australian Wayne Swan a declarat că Rinehart a jignit milioane de australieni care muncesc şi se chinuie pentru a-şi întreţine familiile.
În editorial, Rinehart avertizează că, prin taxele mari aplicate celor bogaţi, nu aceştia sunt cei care suferă, ci tot clasa muncitoare. “Dacă le iei mulţi bani bogaţilor, poate că nu le mai iau copiilor lor cele mai bune maşini sau poate că nu-şi mai fac vacanţele în Europa. Dar viaţa merge înainte. Cei care suferă cu adevărat sunt cei din clasa muncitoare, care votează cu partidele socialiste”, spune Rinehart.
Femeia spune că, dacă guvernul australian vrea cu adevărat să ajute clasa mijlocie, trebuie să permită celor bogaţi să investească şi să nu-I trimită în alte ţări, prin taxele mari.
De asemenea, în editorial, Rinehart dă exemplu câtorva rude sau prieteni ai săi, care au plecat de jos şi au ajuns să deţină companii. “Lecţia e aceeaşi pentru toţi: nu poţi să devii bogat fără să munceşti din greu, fără să-ţi asumi riscurile şi să reinvesteşti profitul”, conchide Rinehart. Yahoo precizează, însă, că o altă variantă de a devenit bogat este de a moşteni o afacere, aşa cum s-a întâmplat în cazul australiencei.
Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

2 comentarii:

  1. asta cu baut mai putin, e si in australia? ma mir, eram sigur ca e patentat in Ro :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Da si mie imi suna cunoscut :))) Tupeul ma impresioneaza!!! Numai bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere