Boicotarea


Alianta Familiilor din Romania cere BOICOTAREA produselor din Croatia

autor: FrontPress 07.09.2012
Dupa doi ani revenim cu o rugaminte speciala – va rugam boicotati Croatia, companiile croate si produsele croate de pe piata Romaniei. Rugamintea noastra este in intregime justificata si o punem in context: acum doi ani am lansat un boicot al Cehiei, companiilor cehe, si produselor cehe de pe piata interna. Am facut-o pentru ca in mai 2010 11 ambasade acreditate la Bucuresti (Olanda, Spania, Africa de Sud, Franta, Australia, Canada, Statele Unite, Suedia, Cehia, Marea Britanie) au semnat o Declaratie Comuna in sprijinul drepturilor homosexualilor din Romania si al marsului homosexual de la Bucuresti.
In plus, Centrul Cultural Ceh de la Bucuresti si-a mobilizat angajatii, inclusiv pe cei romani, sa participe la mars. Pe linga asta, vreme de o saptamina a derulat filme homosexuale murdare invitind publicul roman sa participe si sa le vizioneze. Am atentionat atunci Cehia, Ambasada Cehiei la Bucuresti si Ministerul de Externe al Cehiei ca implicarea lor in marsul homosexual a fost un amestec grosolan in afacerile interne ale Romaniei, o incalcare a Conventiei Internationale asupra Imunitatilor si Relatiilor Diplomatice (Viena 1969), si o subminare a suveranitatii noastre nationale. I-am rugat sa-si retraga adeziunea si sa isi ceara scuze. Ministerul Ceh de Afaceri Externe ne-a raspuns cit se poate de insolent fiind deci nevoiti sa lansam un boicot al Cehiei in August 2010. Boicotul nostru a avut un ecou deosebit, multi dintre dtra informindu-ne ca veti evita sa cumparati produse cehe vindute pe piata romaneasca. Boicotul a avut succes. Nici in 2011 nici in 2012 Cehia nu s-a mai implicat in marsul homosexual de la Bucuresti.
Dar anul aceasta, spre surprinderea noastra, s-au implicat prietenii nostri croati. Impreuna cu alte 17 state, Croatia a aderat la o Declaratie Comuna in sprijinul marsului homosexual care s-a tinut la Bucuresti in iunie. Ca de obicei, Declaratia Comuna a fost semnata de tarile care traditional au fost imperialiste si care la ora actuala promoveaza un imperialism feroce, anticrestin si antivaloric, in Lumea a Treia. Folosesc fondurile de ajutorare ca pirghie pentru promovarea “drepturilor reproductive si sexuale,” adica avortul, homosexualitatea, casatoriile unisex, secularismul, etc. Sunt cele cunoscute: Administratia Obama, Canada, Australia, Franta, Marea Britanie. Croatia nu s-a abtinut ci s-a alaturat si ea acestui club murdar antivaloric, injosindu-ne si murdarindu-ne valorile. In vara anului viitor Croatia nadajduieste sa intre in UE.
Dupa cum vedeti mai jos, am incercat un dialog respectuos si civilizat cu Ambasada Croata de la Bucuresti si cu Ministerul de Externe Croat, cerind, in doua rinduri, retragerea adeziunii si emiterea scuzelor de rigoare. Am facut exact acelasi lucru si in vara anului 2010 cu Ambasadorul Africii de Sud de la Bucuresti, avind in vedere ca Africa de Sud s-a alaturat si ea marsului homosexual al acelui ani. Dialogul a fost confidential, dar in final dl Ambasador si-a cerut scuzele de rigoare si a declarat ca nu va mai implica Africa de Sud in marsul homosexual. Ii multumim pentru ca s-a tinut de cuvint. Nici in 2011 nici in 2012 Africa de Sud nu s-a mai alaturat marsului.
Vecinii nostri croati, insa, au refuzat sa poarte un dialog. Ca atare nu am avut de ales decit sa recurgem la un boicot si un anunt public. Nu am luat decizia aceasta in mod usuratic. Un boicot este o masura serioasa si radicala. Nu o facem de dragul de a ne afla in treaba ci pentru a transmite un mesaj clar celor din afara care, probabil considerindu-se mai buni ca noi, cauta sa ne dea lectii cum sa ne comportam la noi acasa. Exista o limita – aceea a bunului simt, al respectului reciproc, si al suveranitatii nationale. Cum scriam acum doi ani, o natiune care nu isi afirma suveranitatea o pierde, iar cine nu isi afirma valorile si interesele, si le pierde. Si nici nu este luata in serios.
Organizatii profamilie din Statele Unite declansaza si ele periodic boicoturi impotriva firmelor care promoveaza murdaria, imoralitatea sexuala, filmele murdare, cartile deocheate, programele de televiziune murdare. Au facut-o de mai multe decade si continua sa o faca. Astfel de organizatii sunt American Family Association, Focus on the Family, Family Research Council. Aceste organizatii ne servesc ca model. Au boicotat, cu succes, printre altele, compania Ford, Pepsi-Cola, Home Depot, Office Depot si McDonald’s. La rindul nostru, AFR a promovat in Romania boicotul acestor organizatii impotriva lui Pepsi-Cola si McDonald’s.
In ciuda acestui boicot ne exprimam prietenia fata de poporul croat, de care suntem legati prin strinse legaturi istorice. Noi, romanii nu ne-am amestecat nici o data si nici nu ne amestecam in treburile altor tari, nici nu spunem altora cum sa-si rinduiasca treburile in casa lor. Dorim sa fim tratati cu acelasi grad de respect si pe picior de egalitate.
In consecinta, nu avem alta modalitate de a atrage atentia oficialitatilor croate asupra seriozitatii actului lor negindit, decit prin a chema romanii sa boicoteze Croatia, si firmele si produsele croate din Romania. In consecinta,
- Va rugam nu cumparati produse croate vindute pe piata romana. Cumparati produse romanesti. Nu mergeti la schiat in Croatia iarna. E mai bine la Arieseni sau la Poiana Brasov. Nu creati locuri de munca in Croatia. Creati-le in Romania!
- Nu cumparati mobila facuta in Croatia, cumparati mobila facuta in Romania! Nu cumparati ceramica sau portelanuri facute in Croatia, cumparati-le pe cele din Romania! Stimulati productia romaneasca de ceramica si portelanuri. Creati locuri de munca la Stana de Vale si Cluj.
- Nu cumparati produse alimentare croate, cumparati-le pe cele romanesti! Nu stimulati agricultura Croatiei! Stimulati agricultura Romaniei!
- Nu folositi materiale de constructie croate. Folositi-le pe cele romanesti.
- Nu cumparati produse de consum fabricate in Croatia. Cumparati-le pe cele facute in Romania.
Unii dintre noi, cei de la AFR, deja am incetat sa mai cumparam produse croate. Va indemnam si pe d-tra sa faceti la fel. Va dam mai jos o lista partiala a firmelor croate care activeaza pe piata romana si a produselor croate care se vind in Romania. In plus, aveti indrazneala sa spuneti sefilor de maganize ca refuzati sa cumparati produse croate si de ce.
FIRME SI PRODUSE CROATE PE PIATA ROMANA
Podravka (producator VEGETA); Elda (producator de lichid pt tigarile electronice); TEHNIX d.o.o. (produse pentru protecţia mediului – statii de transfer, sortare si compostare deseuri, statie de epurare, etc.); PPS GALEKOVIC PARQUET FACTORY – producator de parchet; ALMOS D.O.O. producator de aluminiu; LUMAKK D.O.O. – usi automate si controlul accesului; PRIMAX D.O.O. Saci din material plastic; PAG 91 D.O.O. Sare; MARIS EKOLOGIJA I POLJOPRIVREDA D.O.O. Tratarea si reciclarea deseurilor – masini si instalatii; TIM KABEL D.O.O. Cabluri electrice; INTEGRA AGRO 7 D.O.O. Hrana pentru vite si pasari; EUCON D.O.O. Piese de schimb pentru automobile; SOLARIS D.O.O. Energie solară; FIS D.O.O. Lemn – obiecte prelucrat; MAKAR D.O.O. Dresuri si sosete; INPRO D.O.O. Software de gestiune pentru firme; SIKA CROATIA D.O.O. Sanitare – articole; BENETTON CROATIA D.O.O. Haine barbatesti; KANNEGIESSER-CROATIA D.O.O. Textile – utilaje de pregatire, filatura si tesut; CROATIA PUMPE NOVA D.O.O. Electrocasnice – aparate mari; PEKARA CROATIA Paine si produse de patiserie; PRINTEC CROATIA D.O.O. Componente electronice pasive si circuite imprimate; EVONIK DEGUSSA CROATIA D.O.O. Produse farmaceutice. Furnizori de cauciuc: DRVOPLAST D.O.O.; EUROGUM D.O.O.; GUMARA CAVIC D.D.; KONTEX D.O.O.; MAKSIM IV D.O.O.; MIRAMARE D.O.O.; MONTE-MONT D.O.O.; RADMONT D.O.O.; SUHOMONT D.O.O.; TEHNOGUMA D.O.O.; TEHNOPLAST D.O.O.; ZANGRA, D.O.O. Alianta Familiilor din Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu