Scolerul prost !


Scolerul Mihai Neamtu mai prost decat pare!

autor: FrontPress 10.09.2012
De vreo doi/trei ani un tânăr cu mutră de şcoler studios a început să fie promovat la o emisiune TVR şi apoi pe toate canalele de televiziune. În ultimul an am aflat din presă că tânărul cu tulei a strâns o gămadă de semnături şi a băgat actele să înfiinţeze partidul Noua Republică. Bursier şi sinecurist la toate instituţiile de cultură ale statului am aflat că adolescentul miop cu ochelari rotunzi, ca ai şefului SIE nu ca ai lui Eliade din roman, era Mihai Neamţu.
Odată cu suspendarea lui Traian Băsescu de azi vară tânărul imberb, obraznic şi tupeist a început să fie nelipsit de pe platourile de televiziune şi la mitingurile electorale ale „dreptei securiste” la braţ şi de mână cu MRU, agitatul DIE – Traian Ungureanu, Cristi Preda – UTC sau procurorul comunist Monica Macovei. Impertinent şi obraznic până la nesimţire Mihai Neamţu a ieşit repede în evidenţă. Ca penibilul să iasă şi mai mult în evidenţă i s-a publicat în presă pe post de dezvăluire şi tinereţea „legionară” din anii 90 de care Neamţu s-a dezis ca un brav agent al SRI-ului marca Măgureanu. Adeptul lui Pleşu, un tip de agent folosit de Virgil Măgureanu şi înfiltrat în organizaţiile naţionaliste sau legionare din anii 90, Neamţu scria articole elogioase în „Puncte Cardinale” la adresa lui Codreanu şi M.L., ca să i se construiască o biografie eroică. Apoi individul e extras din aceste grupuri naţionaliste şi devine repede un democrat pocăit care îi este ruşine de trecutul său.
Bătând câmpii cu graţie Mihai Neamţu îşi reneagă trecutul „revoluţionar” punându-l pe seama avântului naiv al tinereţii, că el s-a trezit la realitate şi regretă că a cochetat cu ideile legionare ale lui Corneliu Zelea Codreanu şi că Mişcarea Legionară e vinovată de Holocaustul din România. Ca un securist înfiltrat şi educat la şcola lui Virgil Măgureanu „trezirea” lui Neamţu e regizată şi mincinoasă. În primul rând, Corneliu Zelea Codreanu a fost asasinat în noiembrie 1938 înainte de declanşarea războiului, iar Mişcarea Legionară care a guvernat numai trei luni în 1940 a fost absolvită în 1945 de orice forme de extremist la Tribunalul de la Nurenberg. Liderul M.L., Horia Sima, fiind singurul lider politic din exil care a colaborat cu NATO şi SUA împotriva comunismului instaurat în ţară la începutul anilor 50. Neamţu se cadrează în acelaşi tip de discurs public al SRI construit de Virgil Măgureanu pe structurile mentale ale securităţii comuniste, PCR şi KGB.
Dar prostul nu e prost destul dacă nu este şi fudul. Neamţu pozându-se alături de Băsescu şi aplaudând ca un bezmetic lângă preşedintele suspendat sau fluturând anemic batista pe fereastră a crezut că a devenit favoritul şi pupilul acestuia. Aici infatuarea şi obrăznicia i s-a urcat la cap şi omul a început să facă prima greşeală capitală. Neamţu s-a crezut tare -, nu doar un pion al dreptei securiste inventate de Băsescu şi manevrate din umbră şi ocult de fostul membru CC al UTC, „dreptaciul” MRU, fost şef SIE-, şi a început să facă greşeli.
Neamţu în pubertatea sa întârziată a crezut că a reuşit singur, fără ajutorul structurilor statului, să strângă 30.000 de semnături pentru partidul său fantomă. Omul în naivitatea sa regizată de structuralist măgurenist a crezut pe bune că a fost invitat pe la televiziuni pentru că e băiat deştept, frumos, cu bani şi amic cu Băsescu. Şi a făcut Neamţu greşeala capitală. A început să o critice public în presă pe favorita preşedintelui Elena Udrea. El nu ştie săracu din istorie că cine se atinge de pupila şefului Alfa e un om mort. Carol al II-lea a ordonat asasinarea lui CZC că acesta a cerut îndepărtarea de la Palat a amantei regelui, Elena Lupescu. De la criticile asupra Elenei Udrea i se trage de câteva zile toate problemele lui Neamţu. Degeaba a fost Neamţu şi a dansat la nunta EBBEI. Execuţia a venit de unde nici nu s-a aşteptat. De la fostul şef SIE, creaţia lui Băsescu. MRU şi-a retras oamenii de la negocierile pe listele parlamentare cu partidul Noua Republică pentru că acesta nu ar fi partid. Mai mult, justiţia care e „independentă” şi ascultă ordinele lui Băsescu nu i-au înregistrat partidul lui Neamţu. Din păcate, aceeaşi justiţie subordonată statului securisto-comunist a lui Băsescu a refuzat înfiinţarea adevăratului partid românesc de dreapta: Partidul Naţionalist. De aici i se trage agitaţia inutilă din presă a lui Neamţu. Fondatorul Noua Republica (NR), Mihail Neamtu, l-a atacat pe Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Fortei Civice, spunand ca fostul premier tinde sa devina o dezamagire pentru electoratul de dreapta, punand credibilitatea acestuia sub semnul intrebarii. “Cred ca MRU devine din ce in ce mai mult o dezamagire pentru electoratul de dreapta, care asteapta cu adevarat o schimbare din temelii a clasei politice.
Ezitarile lui MRU din ultima vreme mă fac sa cred că nu are capacitatea de a gasi totdeauna pozitia corecta pentru a ajuta la indeplinirea acestui deziderat major al anului 2012″, arata Noua Republica. Potrivit sursei citate, reprezentantii Fortei Civice, cu sau fara stirea lui MRU, au cerut la negocierile din cadrul aliantei Romania Dreapta ca Noua Republica sa paraseasca discutiile, aceastea trebuind sa fie purtate doar intre partidele politice. “Exista doua variante: fie MRU nu-si controleaza prea bine oamenii din conducerea partidului, fie gestul este facut cu stiinta sa. MRU stie că semnaturile pentru Noua Republica au fost stranse pe bune, cinstit, la minus 10 grade, in timp de iarna, din peste 21 de judete. MRU stie ca Statul roman comite un abuz la adresa dreptului la asociere a 30,000 de cetateni (numarul de semnaturi din dosar), tergiversind eliberarea unor documente. MRU stie că Noua Republica e un partid nascut, iar nu facut sau contra-facut”, explică Noua Republica. Singur Neamţu, care este o creatură a sistemului băsescian, nu are nicio şansă la alegerile parlamentare.
Treptat Mihai Neamţu va fi îndepărtat din polul de dreapta creat de Băsescu din transfugii de la alte partide. Tânărul şcoler Neamţu care este mai prost decât pare îşi va descoperi originile şi idealurile liberale şi se va arunca dezabuzat prin contopire în braţele PNL.
PS: Îi dedic şcolerului Mihai Neamţu un cântec interbelic să nu uite de idealurile adolescenţei, atunci când România era condusă de bărbaţi de stat şi nu ca azi de marionete ale marilor puteri sau de păpuşi ale multinaţionalelor. De Ionut Tene - NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu