Proteste violente la Atena


Politistii se bat cu… politistii – proteste violente pe strazile din Atena (FOTO)

autor: FrontPress 07.09.2012
Strazile din Atena au cunoscut, dupa multiplele actiuni de protest, manifestatii si batai intre politisti si populatie si un incident mai putin obisnuit. Mai multi politisti care s-au strans pentru a protesta la adresa masurilor de austeritate s-au luat la bataie cu colegii lor, politistii trimisi la fata locului pentru a asigura linistea si siguranta, arata Reuters.
Politistii aflati la datorie au incercat sa elibereze zona ocupata de politistii care protestau, moment in care au izbucnit violentele.
Unul dintre politistii trimisi sa asigure ordinea s-a declarat indignat de aceasta situatie. “Ne obliga sa luptam impotriva fratilor nostri”, a declarat politistul aflat la datorie, in timp ce multi dintre colegii sai nu pareau dispusi sa-si loveasca colegii protestatari, imbracati in uniforma.
Guvernul de la Atena prevede o noua reducere a salariilor politistilor, intr-o noua runda de taieri bugetare, in valoare de 12 milioane de euro. Politistii, pompierii si paza de coasta vor organiza proteste separate.
Reparatii de razboi, solutia iesirii din criza
Ministerul de Finante din Grecia va calcula daunele provocate de Germania, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
“Reparatiile din partea Germaniei constituie o problema juridica complexa, ce necesita sa fie analizata si rezolvata la nivel international, in conformitate cu normele dreptului international”, a declarat ministrul adjunct al Finantelor, Christos Staikouras, potrivit Bloomberg.
“Acest caz este unul extraordinar. Avem tot dreptul de a ajunge la o concluzie satisfacatoare”, a adaugat oficialul elen.
Conform calculelor preliminare ale comisiei speciale, Berlinul datoreaza Atenei in jur de 7,5 miliarde de euro.
Insa, in martie 2006, Curtea Constitutionala a Germaniei a decis ca statul nu trebuie sa plateasca niste compensatii celor care doresc sa fie despagubiti pentru crimele de razboi comise in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului de Afaceri Externe german, Andreas Peschke, Berlinul a dat deja 115 milioane de marci germane (74 milioane de dolari) victimelor elene, conform tratatului din 1960, in completarea sumelor platite grecilor care au avut de suferit in timpul regimului national-socialist. De pe Ziare.com
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu