Misandrie vs. misoginie


Da, frate! Sunt o frustrata! Si, da, am o problema cu ANUMITE persoane din jurul meu. Mai exact anumiti barbati si anumite femei.
Traim intr-o lume mare, diversificata, plina de prejudecati, de idei preconcepute si de...masculi mioritici. E o lume a barbatilor. Asa se vrea. Asa se crede. Din diferite motive, viata ca femeie a devenit o lupta cu ignoranta masculina.
Pentru a intra in detalii trebuie mai intai sa definim tipologiile oamenilor carora le-am studiat miscarea browniana de-alungul timpului. Incep cu femeile,pentru ca este important sa precizez carei categorii ma adresez. Catalogarea lor e mai simpla:
-PyTzYpO@nC3 (tr. pitzipoance)- persoane de sex feminin (uneori incert) fara principii morale, cu un prost gust foarte dezvoltat si care au ca unic scop in viata achizitionarea unui mascul cu bani. Nivelul de cultura al acestei forme de viata este scazut. Este deasemeni caracterizata prin kitsch si vulgaritate. Greu de trecut cu vederea, ea prezinta urmatoarele semnalmente:
~~Par vopsit/oxigenat/ars in coafuri bizare/trendy/shukare;
~~Machiajul excesiv al fetei (bine a facut firma aceea de cosmetice care a scos fond de ten cu trafalet in loc de aplicator), ochilor, buzelor;
~~Privirea unei caprioare fugarite de elefant;
~~Bot curbat si bine antrenat;
~~Haine stridente/sclipicioase/mai putine;
~~Apreciaza o injuratura bun spusa la locul ei, un comment pe hi5, un "compliment" reusit
~~Le gasesti ziua la poarta mancand seminte/ la solar/ in mall si noaptea in cluburi/ caminul cultural/ discoteca;
Descrierile pot continua la infinit deoarece acest tip de femeie se dezvolta in fiecare zi, se reinventeaza.
Mai exista si cel de-al doilea tip de femeie, definita in randurile de mai jos, si care este afectata de fenomenul ce urmeaza a fi descris. Femeia normala. Total opusa a ceea ce am prezentat sus. Prin normalitate nu intelegem neaparat o persoana cu un nivel de cultura ridicat. Ne referim si la genul de femeie simpla, cuminte, cu minte si care nu tine sa iasa in evidenta prin talent si harfe. Acesta este genul de femeie care, azi, se loveste de 2 mari clase ale barbatilor:
- Cocalari- persoane de sex masculin care traiesc sub deviza "pumnii mei minte nu are" si care ridica mitocania si badarania la rangul de flirt. Genul asta de oameni cred ca tot ce se trage din Eva considera foarte sexy injuriile, pipaitul din senin sau flegmele de pe strazi. Le doresc sa dea nas in nas cu strutii si atunci vor vedea ce inseamna pasarica cu picioare lungi si fundul mare. Sunt genul de masculi la care tind pitzipoancele si practic sunt o varianta masculina a acestora.
- Dupa colt - barbatii care cred ca femeile gandesc asa: "daca fug, zice ca nu vreau. daca stau zice ca sunt usoara. mai bine ma impiedic". Ei bine, ar fi cazul sa-i anunte cineva ca nu totul se rezuma la sex si ca oricat se subtili ar incerca sa para facand propuneri "mai pe ocolite/dupa colt" defapt sunt la fel de discreti ca o caramida in geam.
Exista si categoria barbati normali care impreuna cu femeile normale formeaza categoria de oameni normali. Oameni extraordinari care merita apreciati. Oameni care cred in valori, cred in cultura, cred in viitor, care stiu ca a fi bogat nu inseamna doar sa detii o suma de bani si n vile cu n masini pe care sa le schimbi ca pe lenjerie intima. Felicitari voua!
Da, sunt frustrata cand nici jumatate de om din 10 nu se incadreaza in majoritate. Da, detest sa ma vad aici, acum. Da, o sa imi treaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu