» Zona turistica Balea Lac este situata in Muntii Fagaras. Accesul la lacul Balea este usurat de existenta transfagarasanului, asfaltat in intregime. Schematic, masivul Fagaras este constituit dintr-o coama pricipala cu directia est-vest, iarna fiind accesibil numai dinspre Sibiu pana la Balea Cascada iar de aici se ajunge la Balea Lac cu telecabina.
» Lacul Balea este situat la obarsia Curtisoarei, la altitudinea de 2034 m si are 360 m lungime si 11 m adancime. Este unul dintre cele mai frumoase si mai mari lacuri din Romania. In jurul lacului, 100 de hectare de teren au fost declarate rezervatie stiintifica cu numeroase plante ( floarea de colt, macul galben , etc. ) si animale ocrotite (capra neagra, rasul, acvila de munte etc. ).
» Zona Balea Lac este cautata mai ales pentru drumetiile care incanta orice impatimit al muntelui prin peisajul existent cat si prin posibilitatea alegerii unor trasee care sunt o adevarata provocare. Mediul ambiental incantator face posibila practicarea unor activitati de agrement extrem de diverse.
» Cabana Lacul Balea este asezata pe peninsula ce inainteaza in lacul Balea dinspre nord-est, fiind inconjurata din trei parti de apa.
» Tunelul rutier Capra-Balea Lac, strabate muntele Paltinul, intre cotele 2025-2042 metri, fiind constructia rutiera situata la cea mai inalta altitudine din Romania. Tuneleul are o lungime de 887 metri si este cel mai lung tunel rutier din tara.
De mult timp planuiesc sa vizitez acest loc minunat,dar inca nu am ajuns acolo,desi in vara ce a trecut aproape in fiecare weekend am facut mini-excursii prin tara...sper ca anul ce vine sa fim inspirati si sa ajungem si aici:)
RăspundețiȘtergere