Ce intretine o casnicie?





DA!

Nu e mare lucru sa te casatoresti, dar, in societatea contemporana, cand modernismul ne-a invadat, cand e in trend sa schimbi partenerii ca pe sosete, consider ca e mare lucru sa intretii un mariaj. Cine afirma ca in casnicia lui e doar lapte shi miere, minte( iertat fie-mi modul transhant de'a o spune)... orice relatie are urcusuri si coborasuri, are momente de extaz dar si de agonie, fericire dar si disperare, momente cand consideri ca esti in varful piscului , dar si cand aluneci tocmai la baza lui, momente de daruire suprema, dar si de tradare crunta... Cum poti depasi toate aceste etape si sa ramai, totusi, alaturi de cel caruia i-ai promis sa-i fii alaturi ''pana ce moartea va va desparti''?

Multi dau bir cu fugitii cand dau de greu..shi cel mai adesea urmeaza divortul, solutia cea mai simpla pt a depasi un obstacol intampinat intr-o relatie conjugala. Si..nu spun ca n-ar avea motive s-o faca..sa fii subapreciat de un om, pt care la un moment dat ai fost esenta vietii; sa fii tradat de cel pentru care ai constituit mirajul iubirii; sa fii tratat cu indiferenta, de cel de la care ai cele mai multe asteptari..e greu de suportat. Insa, eu cred ca, cu rabdare, prin comunicare..toate aceste neajunsuri se pot trata..shi depashi..
Singurul aspect inadmisibil din punctul meu de vedere, este violenta fizica...poti refula in orice alt mod( verbal cel mai simplu) insa nu fizic! Acesta ar fi unul dintre aspectele de netolerat..restul , au solutie, totul e sa cauti modalitatea de a depasi aceste obstacole...
 Ei, nu..nu exista o regula dupa care trebuie sa te ghidezi, in astfel de situatii...fiecare reactioneaza din  instinct, important este sa-shi doreasca acest lucru..shi sa shtie sa faca shi compromisuri...

Iar toleranta, e baza unui mariaj...pt ca, in momentul cand dispare nebunia aceea arzatoare, care ne pune inimile pe jar, adica, iubirea pasionala; ramane acea iubire convenabila, bazata pe respectul fata de celalalt, pe nevoia de stabilitate, pe dorinta de a ramane mereu alaturi de cel ce a constituit marea pasiune, da..cred ca ramanem cu un fel de iubire pragmatica..poate ca e cam mult spus...dar, la un moment dat, un pic de pragmatism nu strica intr-o relatie...

De-a lungul unei relatii, suntem supushi unor multitudini de trairi... diversitatea lor fiind arhicunoscuta..nu cred ca exista cuplu, care sa nu traiasca astfel de momente, pana la urma, asta  e firescul situatiei, insa..cei ce supravietuiesc..shi raman impreuna, din punctul meu de vedere, sunt INVINGATORI!!!


NU!

5 comentarii:

  1. Daca atunci cand ai hotarat sa faci pasul definitiv ai constientizat ca poti suporta defectele partenerului si el pe ale tale (pt ca nimeni nu e perfect!) iar relatia s-a bazat in primul rand pe iubire poti sa treci peste obstacolele dintr-o casnicie.

    RăspundețiȘtergere
  2. In urma cu ceva vreme am ascultat la un anumit post de radio o chestie care mi-a dat foarte mult de gandit despre realtia dintre soti intr-o casatorie, despre toleranta, ingaduire, iertare, rabdare.
    Imi cer scuze ca nu am retinut in anume care tara, cei care doreau sa divorteze erau trimisi sa convietuiasca cu partenerul intr-o camera in care era un singur pat, un singur scaun, o singura perna, un singur asternut, o singura lingura etc, deci din fiecare lucru uzual in viata de zi cu zi, cate un singur obiect. Si erau lasati sa traiasca asa timp de o luna, parca. Daca mai retin eu bine, nu aveau acces la TV, mobile. Si la finele acestei perioade daca intr-adevar mai doreau sa divorteze, erau lasati sa divorteze.
    Si de cand se instituise acea regula, doar un singur cuplu a divortat dupa, restu toate au renuntat. Au spus ca unii dintre ei, erau chiar mai fericiti.
    Si atunci am realizat cat de important e comunicarea intr-o casnicie. Si cat de mult ma doare ca sotul meu e asa tacut.

    RăspundețiȘtergere
  3. O..da, April..daca ar fi doar defectele cele care pot constitui ruperea unui mariaj, ar fi foarte simplu. Insa, uneori, factorii externi, independenti de vointa noastra, duc la dezradacinarea unei relatii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Veronica,comunicarea e baza oricarei relatii...asta cred si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pffff....uite cum noi cele mici si naive si prostute....primim sfaturi fara sa le cerem.
    Multumesc Dragelor:)...pe mine ma ajuta ce scrieti si ce comentati!

    RăspundețiȘtergere