Transfagarasanul - Cea mai inalta sosea din Europa


» Soaseaua Transfagarasanul strabate Muntii Fagarasului de la nord la sud prin trecatoarea Balea, fiind cea mai inalta sosea din Europa. Este fara discutie una dintre cele mai spectaculoase sosele din Romania si poate chiar si din Europa.
» Drumul a fost construit sa treaca peste Muntii Fagaras pentru a face legatura dintre Transilvania si Muntenia. Are circa 91,5 kilometri lungime si doua benzi de circulatie. Soseaua incepe in comuna Arefu (Arges) si se termina in comuna Cartisoara (Sibiu), la intersectia cu DN 1. Soseaua urca pana la altitudinea de 2034 de metri. S-au executat terasamente in volum de 1,5 milioane metri cubi, 830 de lucrari transversale, din care 27 de viaducte si poduri si 290 mii metri cubi de zidarie.
» Parcurgerea Transfagarasanului este o provogare pentru orice sofer. Drumul in serpentine si in rampa face ca viteza medie de rulare sa fie in jur la 40 de km/h.


» Tunelul rutier Capra-Balea Lac, strabate muntele Paltinul, intre cotele 2025-2042 metri, fiind constructia rutiera situata la cea mai inalta altitudine din Romania. Tuneleul are o lungime de 887 metri si este cel mai lung tunel rutier din tara.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu