Mars NATIONALIST

Solidaritate cu satenii din Pungesti: Mars NATIONALIST contra exploatarii gazelor de sist (FOTO)

autor: FrontPress 23.10.2013

0Pe fondul protestelor naţionale contra exploatărilor gazelor de şist prin fracturarea hidraulică a solului şi introducerea unor substanţe chimice în acest proces, procedeu care dăunează mediului înconjurător,Noua Dreaptă a organizat în Vaslui un marş de solidaritate cu românii din Pungeşti, comuna devenind de câteva zile epicentrul luptei contra înstrăinării resurselor naturale. În comuna vasluiană ar urma să fie amplasată de către compania americană Chevron prima sondă de explorare a gazelor de șist.
În cuvântările susținute în parcul Copou din Vaslui, reprezentanții organizaţiei naţionaliste au subliniat faptul că pe lângă poluarea masivă a resurselor de apă și ruinarea sănătății românilor, exploatarea gazelor de șist nici nu va aduce beneficiile economice trâmbițate de guvernul USL. Astfel, facturile la gaze nu vor scădea întrucât prețul gazelor va creste conform graficului de liberalizare a preturilor la energie semnat cu FMI și Banca Mondială, în 2018 prețul trebuind să ajungă la același nivel cu cel european. De asemenea, exploatarea gazelor de șist nu va asigura nici independența energetică a României față de gazul rusesc întrucât Legea Petrolului specifică faptul că firmele dispun liber de producția de petrol și gaze extrasă, putând, inclusiv, să o exporte. Pe cale de consecință, Statul Român nu va putea controla dacă gazul va fi vândut în țară sau nu.
Liderul ND Vaslui, Cosmin Sîrbu, a avertizat totodată că nu doar suprafețe din estul Moldovei și sudul Dobrogei sunt concesionate în vederea explorării și exploatării gazelor de șist, dar și suprafețe din vestul tării, de pe raza județelor Arad și Bihor sunt de asemenea concesionate companiei MOL Hungarian Oil&Gas.
Tinerii au afişat un drapel tricolor de mari dimensiuni, un banner sugestiv cu mesajul “Noua Dreaptă împotriva exploatării gazelor de şist” şi steaguri verzi cu crucea celtică. La manifestare a fost prezent şi liderul naţional al Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu. Sursa: FrontPress.ro
51234

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu