Invazie

Germania, INVADATA de straini

autor: FrontPress 23.10.2013

npd_zigeunerPliant naţionalist împotriva stabilirii ţiganilor în Germania
Datele Oficiului Federal de Statistică confirmă că Germania este o ţară asaltată de valuri de imigranţi, în ţară trăind peste 7 milioane de cetăţeni ai altor state. În 2012 numărul străinilor înregistraţi a fost cu 282.800 mai mare decât în 2011. Acestor străini li se adaugă şi milioanele de imigranţi care între timp au primit cetăţenie germană.
Majoritatea imigranţilor, circa 80 de procente, provin din centrul şi estul Europei, în special din satate ale Uniunii Europene. Conform Deutsche Welle, sporul se datorează şi noii legislaţii în baza căreia, din 1 mai 2011, accesul neîngrădit pe piaţa muncii le este garantat cetăţenilor Uniunii Europene. De acest privilegiu vor avea parte cu începere din 1 ianuarie 2014 şi cetăţenii români şi bulgari.
Oficiul Federal de Statistică cu sediul la Wiesbaden, a dat publicităţii şi o statistică din care rezultă că numărul polonezilor care trăiesc în Germania a sporit cu 13,6 % iar cel al ungurilor, cu 29,8%, depăşind, în acest din urmă caz , procentual, numărul românilor, un plus de 28,8% şi al bulgarilor (26,5%). Şi ţările meridionale afectate de criză au furnizat Germaniei un număr sporit de cetăţeni: cu 5,1% mai mulţi din Grecia şi cu 9,1% din Spania.
Cetăţenii turci alcătuiesc cea mai mare comunitate, 1,6 milioane, urmaţi de polonezi şi italieni, mai informează Deutsche Welle, care invocă documente oficiale. Fiecare al cincilea nou venit în decursul unui singur an, inclus în statistica actuală, este originar din Siria, China, India şi Federaţia Rusă. În vechile landuri federale, grupul cel mai masiv îl reprezintă cetăţenii turci, iar în noile landuri, cei polonezi, ruşi, vietnamezi şi ucraineni. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu