Condamnat la moarte

Roman condamnat la MOARTE pentru trafic de droguri in Malaezia

autor: FrontPress 16.10.2013

spanzuratoareUn român a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri, relatează New Straits Times, în ediţia electronică. Tânărul are 21 de ani şi este şofer cu jumătate de normă.
Judecătorul Datuk Akhtar Tahir a declarat că apărarea nu a reuşit să ofere argumente rezonabile în faţa acuzării, menţionează susrsa citată.
Bărbatul este suspectat că ar fi făcut trafic de 1.494 de grame de metamfetamină, descoperită la verificarea bagajelor sale, pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, la 26 iunie anul trecut, transmite Mediafax. Românul a ascultat verdictul cu calm şi cu un zâmbet încremenit pe faţă.
Ultima şansă a tânărului este să ceară clemenţă din partea guvernatorului provincial.
În statul din Asia de sud-est, pedeapsa capitală se aplică pentru crimă, trafic de droguri, trădare, terorism şi acte de război contra regelui. Cetăţenii străini nu sunt scutiţi de aplicarea sancţiunii maxime în caz că sunt găsiţi vinovaţi. Excepţie fac femeile gravide şi copiii. Condamnaţii sunt executaţi prin spânzurare. Între 1970 şi 2001, 359 de persoane au fost executate în Malaezia. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu