Primarul Timisoarei

Primarul Timisorei nu vrea nici “turnuletele” tiganesti si nici marsuri ale Noii Drepte

autor: FrontPress 31.10.2013

ND TMPrimarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a afirmat joi că este regretabil că unele zone din oraş au ajuns pline de turnuleţe, o aluzie la mafia imobiliară ţigănească care a acaparat zone întregi din cartierele istorice cu renume. Pe de altă parte, edilul şef consideră la fel de „disconfortabile” şi marşurile de stradă naţionaliste, organizate anual de Noua Dreaptă, prin care tinerii cer autorităţilor mai multă eficienţă în combaterea acestui fenomen. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei conferinţe regionale privind “excluderea socială a romilor”, la care au participat şi fostul ministru de externe Mircea Geoană şi deputaţii Sorin Grindeanu, Gheorghe Ciobanu sau Cătălin Tiuch.
robu tigani„Nu se dau aprobări pentru manifestările care au loc [Nota FP: marşurile Noii Drepte contra infracţionalităţii ţigăneşti]. Se cer aprobări pentru manifestări legale, însă, din păcate, odată obţinută aprobarea, aceşti cetăţeni se manifestă contrar celor spuse înainte de a primi aprobarea. (…) Îmi este disconfortabil şi pentru că Timişoara este oraşul în care zone emblematice ale sale au ajuns pline de turnuleţe şi oraşul în care se produc blocaje cumplite şi parade care sunt deplasate. Dar este cumplit să vorbesc şi despre situaţia în care trăiesc comunităţi numeroase de romi aflate la marginea oraşului”, a afirmat Robu, conform Timiş Online.
geoana„România este o ţară care are o cultură a intoleranţei şi discriminării care încă este foarte puternică. Şi atât timp cât ne uităm la semeni ai noştri cu o privire încărcată de resentimente, România nu va fi o ţară democratică şi nu va fi o ţară europeană. Într-o criză economică precum aceea pe care o traversăm este uşor să găseşti ţapi ispăşitori. De aceea, până şi în Europa dezvoltată apar formaţiuni care ne aduc aminte de elemente neofasciste. (…) Ştim la ce s-a ajuns în trecut atunci când chestiuni de etică morală nu au fost respectate”, a spus la rândul lui social-democratul Mircea Geoana.
grindeanuPe de altă parte, deputatul Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timişoarei, a afirmat că inclusiv clasa politică din România a avut interes să ţină ţiganii la un nivel extrem de jos al educaţiei, pentru a fi mult mai uşor de manipulat, chiar cumpărat în timpul alegerilor. „În Timişoara, deşi este un oraş cosmopolit, cam o dată la o lună, două luni, au loc marşuri ale Noii Drepte, prin centrul Timişoarei, exact îndreptate împotriva populaţiei rome. Nu putem să îi facem vinovaţi pe toţi, în integralitate, din cauza unei minorităţi. Sigur, avem manifestări în fiecare vară, când străzile sunt blocate de Maseratti, Bugatti sau Ferrari. Însă asta este o minoritate. Dacă mergem în Kuncz sau Fratelia, unde există o populaţie romă bogată, acolo nu există Maserati sau Bugatti. Politicul, în ultimii ani, a încercat să ţină populaţia romă, pentru că e uşor să îi manipulezi dacă sunt săraci şi fără şcoală. Hai să spunem direct: e mult mai uşor să şi cumperi voturile”, a declarat Grindeanu. Sursa:FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu