Mars la Roma

Marsul asupra Romei”, marcat de mii de nationalisti italieni

autor: FrontPress 30.10.2013

0Peste 2.000 de naţionalişti, membri şi simpatizanţi ai mai multor organizaţii radicale, au mărşăluit duminică pe străzile din Predappio, un oraş din regiunea Emilia-Romagna, locul de naştere al fostului conducător al Italiei, Benito Mussolini. Aceştia au aniversat 91 de ani de la “Marşul asupra Romei”, care a culminat cu preluarea puterii în peninsulă de către fascişti.
Conform presei locale, manifestanţii, în fruntea cărora s-a aflat un preot catolic tradiţionalist, au denunţat “secularismul liberal” şi “imigraţia masivă”. Majoritatea participanţilor la acţiune au purtat îmbrăcăminte de culoare neagră, un simbol identitar al fasciştilor italieni. Ziua s-a încheiat cu un pelerinaj la cimitirul San Cassiano, unde este îngropat fostul şef al statului, demonstranţii purtând pe braţe o cruce de mari dimensiuni până în faţa monumentului funerar.
“Il Duce” a condus Italia din 1922 până în 1943. Benito Mussolini a fost şi întemeietorul ideologiei fasciste, bazate pe autoritarism, naţionalism, corporatism economic, conceptul de identitate colectivă şi supradimensionarea rolului statului centralizat. În 1943 este îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat şi este imediat arestat din ordinul regelui Victor Emanuel al III-lea. Mussolini e eliberat de un comando german condus de temerarul ofiţer SS Otto Skorzeny și pus în fruntea unei entităţi statele nou formate în nordul Italiei, Republica Socială Italiană, până când este capturat şi ucis de gherilele comuniste în 28 aprilie 1945, cu două zile înainte ca liderul de la Berlin, Adolf Hitler, să se sinucidă în buncărul său din capitala Reich-ului. O lege italiană datând din 1952 condamnă apologia fascismului. Sursa: FrontPress.ro 
1712345678910111213141516

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu