Zorii Aurii

Mesaj de solidaritate al suporterilor banateni cu nationalistii greci

autor: FrontPress 14.10.2013

0Societatea Sportivă Politehnica Timișoara s-a impus sâmbătă la limită în fața ultimei clasate din Liga a IV-a din Jimbolia, scor 2 – 1. Meciul, lipsit de spectaculozitate în teren, a fos totuși condimentat de cei peste 400 de suporteri poliști care s-au deplasat în orașul de graniță pentru a-și susține favoriții.
Ca un fapt inedit, pe lângă scandările de încurajare dedicate jucătorilor, suporterii bănățeni au afișat și un mesaj de solidaritate cu naționaliștii greci, supuși de câteva zile represiunilor din partea statului elen. Aceștia au scris în limba greacă textul ”Libertate pentru Zorii Aurii”, alături de sigla partidului radical.
Acțiuni similare, de natură simbolică, au mai avut loc și pe alte stadioane din Europa și în fața consulatelor și ambasadelor Greciei din mai multe oașe de pe ”bătrânul continent”.
Mai mulți lieri ai partidului parlamentar grec au fost arestați recent, fiind suspectați de implicarea în uciderea unui cântăreț anarhist de hip-hop. Aceștia au negat orice legătură cu crima și susțin că ei sunt de fapt victimele unor înscenări și prigoane, cauzate de creșterea constantă în sondaje a partidului. Mai mult, reprezentanții Zorilor Aurii acuză autoritățile statului că închid ochii la atentatele teroriste îndreptate împotriva sediilor formațiunii și la tentativele de asasinat care i-au vizat pe mai mulți lideri de partid. Toate aceste fapte au fost puse pe seama grupărilor comuniste și anarhiste.
Partidul Zorii Aurii a zguduit în luna iunie a anului trecut sistemul politic din Grecia obţinând la alegerile parlamentare 7 la sută din voturi, revenindu-i astfel 18 locuri în Parlamentul din Atena. De atunci a crescut constant în sondaje, depășind constant 15-17 procente din opțiunile de vot. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu