Egalitate nationala

UE se apropie de apusul egalitatii nationale?

autor: FrontPress 15.10.2013

europaÎn Europa a izbucnit un nou scandal etnic. Autorităţile suedeze au făcut liste cu finlandezii şi ţiganii care locuiesc în această ţară. Deocamdată nu este clar care va fi soarta celor care se află pe aceste liste.
În urma prăbuşirii politicii de multiculturalism, anunţată de strategii europeni, care presupune convieţuirea paşnică a reprezentanţilor diferitelor naţionalităţi şi religii, UE a fost zguduită de o serie de scandaluri legate de acest domeniu. Astfel, în urma tulburărilor provocate de ţigani în Franţa în anul 2010, fostul preşedinte al ţării, Nicolas Sarkozy, a anunţat închiderea a 200 de tabere pentru ţigani şi deportarea imigranţilor ilegali români şi bulgari. Vara aceasta, membrii parlamentului britanic au cerut să se pună bariere împotriva imigranţilor. Oficialii ruşi fac şi ei declaraţii legate de fluxul excesiv de imigranţi.
Şi iată că şi în Suedia, o ţară prosperă, a izbucnit un scandal. În baza de date a poliţiei se află nume, numere de paşaport, adrese şi legături de rudenie ale unor cetăţeni finlandezi şi ţigani. Majoritatea nu au şi nu pot avea un cazier judiciar, de exemplu, copiii mici. Fără să ştie, ei se află sub tutela invizibilă a poliţiei. În Europa a existat întotdeauna intoleranţa etnică, iar în prezent, ea „se trezeşte” din nou, este de părere expertul Mihail Nosov.
„Acest lucru iese la iveală în problemele legate de ţigani şi imigranţi. Este bine cunoscut faptul că multe partide naţionaliste sunt reprezentate în parlamentele europene, iar uneori se află pe primele poziţii. Este una din cele mai dificile probleme cu care se confruntă nu numai UE, ci şi întreaga lume”.
Poliţia suedeză se abţine de la comentarii, însă a asigurat că va efectua o anchetă. Hannah Tume, membru al Partidului de Stânga, a declarat că ţara ei se confruntă cu „un adevărat rasism”. Însă puterea şi instituţiile publice, ca şi poliţia, păstrează tăcerea.
Deocamdată, oficialii finlandezi nu au făcut nici ei nici un fel de comentarii şi nu de teamă să nu se certe cu vecinul mai puternic: şi în Finlanda există liste cu persoane a căror limbă maternă este suedeza.
Sondajele de opinie efectuate în Europa dovedesc creşterea îngrijorării cetăţenilor continentului faţă de faptul că sunt prea mulţi străini, că ei nu ştiu limba ţării în care locuiesc şi trăiesc potrivit propriilor reguli în comunităţi închise. Datele ONU atestă că numărul imigranţilor internaţionali depăşeşte 200 de milioane de oameni şi acest proces nu descreşte. Prin urmare, este puţin probabil că se va reduce opoziţia populaţiei indigene din Europa faţă de fluxul de imigranţi în condiţiile unei economii instabile. De Ilia Harlamov – Vocea Rusiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu