ღ Buna dimineata soare ღ




Mă întreb ,cum ar fi viaţă noastră fără culori ?
   Într-un fel sau altul ele ne însoţesc pretutindeni şi percepem  nu numai cu creierul ci şi cu inima, acestea  capacitatea  ne transmite anumite stări sufleteşti, reflectând  personalitatea fiecăruia dintre noi.  folosim culorile şi ne exprimăm prin intermediul acestora.Sigur, fiecare dintre noi are un spectru personal al culorilor preferate şi al culorilor nesuferite.
Galbenul este culoarea soarelui, a luminii şi a optimismului, înviorează, activează şi eliberează temerile.
   Dar este o culoare cu sensuri diverse şi adesea contradictorii Acesta este adesea asociat cu căldură şi fericire,. Dar în limba engleză," galben ", poate fi folosit că argou pentru laşitate. În cultură chineză, galben reprezintă drepturi de autor,în timp ce în cultură arabă poate însemna nesinceritate. În Coreea de Sud este asociat cu gelozia, în creştinism cu lăcomie şi, în  Europa cu boli psihice.
   Pentru mine însă ,galben e soarele palid de toamna ce ne-a surprins ţinându-ne de mâna, aromă  de gutuie, galbenă-n fereastră.E luna de pe cerul înstelat într-o noapte târzie de vara. Sunt florile primite la prima întâlnire !


 

Recomandare    Dacă doresti să participi , in fiecare luni ,publică pe blogul tău , un   articol (video,text,imagini) cu aceasta tema si daca vrei să-l impartasesti cu noi  inscrie articolul la   "Buna Dimineata Soare"!
.

Autori: Iulisa & SoriN

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu