Condamnat la inchisoare

Fostul primar din Detroit, condamnat la inchisoare pentru ca a falimentat orasul

autor: FrontPress 25.10.2013

detroit primarKwame Kilpatrick, primarul de culoare din Detroit, demis în 2008, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru implicarea într-un vast scandal de corupţie, care a dus la falimentarea celui mai mare oraş din statul Michingan. După ce a fost găsit vinovat pentru 12 capete de acuzare, în martie 2013, Kilpatrick, a fost condamnat, joi, la închisoare.
Kwame Kilpatrick, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnat la 28 de ani de închisoare pentru deturnare de fonduri publice, extorcare şi fraudă fiscală, după o anchetă federală asupra conturilor şi contractelor încheiate de primăria oraşului Detroit.
Alături de fostul edil din partea Partidului Democrat, alte 33 de persoane, printre care consilieri şi angajaţi municipali, au fost condamnate pentru că au participat la acest vast sistem de corupţie publică.
“În această caz nu este vorba atât de o condamnare a unor acte din trecut, cât despre schiţarea unui nou viitor pentru oraş. O asemenea pedeapsă îi va descuraja pe alţi oficiali să fure poporul şi va atrage servitori cinstiţi ai statului”, a declarat procurorul Barbara McQuade, pentru presa americană, citată de Mediafax.
Supranumit “primarul hip-hop”, din cauza unui mic diamant pe care îl purta la ureche, Kwame Kilpatrick a fost constrâns să demisioneze în 2008, după condamnarea sa la patru luni de închisoare pentru sperjur, scrie Agerpres.
Detroit şi-a pierdut aproape două treimi din populaţie, o mare parte din oraş e acoperit de buruieni, iar în iulie a devenit cel mai mare oraş american care şi-a cerut intrarea în faliment. Asta, pentru că deja a acumulat datorii în valoare de 18,5 miliarde de dolari.
În anii 50, Detroit număra peste 1,8 milioane de locuitori, iar astăzi are puţin peste 700.000, peste 80 la sută persoane de culoare. Conform ziarului Adevărul, această scădere este însoţită de un exod masiv de întreprinderi şi o prăbuşire a veniturilor fiscale. Rata şomajului este de 16%, adică dublu faţă de media naţională (7,6%).
În perioada interbelică, oraşul era o localitate înfloritoare, renumită ca centrul tradițional al industriei de automobile. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu