Asmute

Victor Ponta asmute jandarmii impotriva “LEGIONARILOR”: “Sa actioneze fara complexe!”

autor: FrontPress 18.10.2013

pontaPe fondul amplificării protestelor populare contra exploatărilor resurselor naturale de către corporaţii străine şi la doar câteva zile după ce Crin Antonescu a cerut interzicerea organizaţiilor cu “caracter legionar”, a venit rândul colegului de coaliţie, premierul Victor Ponta, să asmute jandarmii contra demonstranţilor, exact aşa cum în anii ’90 mentorul său, Ion Iliescu, invoca “pericolul legionar” pentru a ataca maniefstaţiile anticomuniste din Piaţa Universităţii din Bucureşti.
iliescu si pontaAcum, premierul Ponta se comportă la fel. Acesta l-a anunţat pe ministrul de Interne că jandarmii au mandat clar din partea sa să acţioneze “fără complexe” atunci când protestele depăşesc “linia roşie” şi se transformă în agresiuni şi ameninţări, arătând că România nu se poate întoarce la perioada “când legionarii îşi făceau de cap”.
“Vreau să daţi un semnal foarte clar de respectare a legii. Există o linie roşie peste care nu accept să se treacă. Colegul nostru, domnul Barbu, a fost agresat. Nu e vorba de domnia sa, că e bărbat, rezistă, e vorba de faptul că nu ne întoarcem la anii ’30, când îşi făceau legionarii de cap pe străzile Bucureştiului. Cât timp protestele sunt paşnice, jandarmii au procedat foarte bine, foarte elegant, dar în momentul în care se trece linia roşie şi vorbim de agresiuni, ameninţări, blocarea unor drumuri, aveţi din partea mea mandat foarte clar de intervenţie conform legii”, i-a spus Ponta ministrului de Interne, Radu Stroe, în şedinţa de guvern.
“Am văzut că în Canada sunt tot demonstraţii împotriva gazelor de şist. Acolo, poliţia a intervenit dur. Eu nu vă cer să intervenţi dur decât dacă se trece linia roşie, care este agresiunea, încălcarea unor drepturi fundamentale, inclusiv dreptul de proprietate şi blocarea unor drumuri şi împiedicarea intereselor legitime ale acestei ţări. Pentru 300, 100, 1.000 de oameni nu putem bloca o ţară de 22 milioane şi o să vă cer, aveţi din partea mea mandat, jandarmii, poliţia, instituţiile statului să acţioneze fără niciun fel de complex când e vorba de încălcarea gravă a legii. Cred că nu putem să acceptăm ca lucrurile să treacă de această linie roşie”, a conchis Ponta, citat de Mediafax.
Anul trecut, în timpul protestelor împotriva lui Traian Băsescu, acelaşi Victor Ponta, împreună cu alţi lideri ai USL, criticau vehement acţiunile în forţă ale jandarmilor, în exact aceleaşi situaţii invocate acum.
IMG_31Nouă persoane au fost identificate în urma incidentului de joi seară, din Centrul Istoric, în care opozanţi ai proiectului minier de la Roşia Montană l-au apostrofat pe ministrului Daniel Barbu, au aruncat cu bancote imprimate cu chipul acestuia spre el, insinuând cumpărarea lui de către Gabriel Resources, şi au spart luneta maşinii demnitarului. Două persoane au fost audiate iar celelalte şapte vor fi citate să dea declaraţii. Şi ministrul Daniel Barbu a invocat în acelaşi limbaj comunistoid că protestatarii au avut un comportament de “neofascişti”.
Pe de altă parte, preşedintele Traian Băsescu, un cunoscut apărător al intereselor celor de la Roşia Montană Gold Corporation şi Chevron, a declarat vineri în privinţa protestelor că este o factură care este plătită pentru minciunile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu din perioada de opoziţie.
“Aş vrea să trag o concluzie, ce se întâmplă acum este o factură pe care din păcate o plătim toţi pentru minciuna domnului Ponta, domnului Antonescu şi activiştilor lor în perioada de opoziţie. Aţi văzut povestea aceea cu mortul, este este echivalentul găinii cu pui vii de la Evenimentul zilei şi a ţipetelor lui Ponta în Piaţa Constuituţiei: jandarmeria are muniţie de război” a afirmat, la B1Tv, Traian Băsescu.
Şeful statului a spus că aici se plăteşte o factură “a minciunilor acestor oameni”, care spuneau că gazele şist ar reprezenta “o crimă”. Sursa: FrontPress.ro
timthumb

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu