Armura

SUA vrea o armura de tip “Iron Man” pentru soldatii americani

autor: FrontPress 19.10.2013

iron manCercetătorii armatei americane lucrează la dezvoltarea unei armuri de înaltă tehnologie care ar urma să confere soldaţilor “o forţă supraomenească”, asemenea celei prezentate în filmele de acţiune “Iron Man”, a recunoscut Pentagonul.
Această armură “revoluţionară”, botezată “Tactical Assault Light Operator Suit (sau Talos)”, va fi dotată cu un schelet extern, pentru a-i permite soldatului să transporte echipamente grele, cu un calculator performant şi cu o protecţie anti-glonţ crescută, precum şi cu un sistem de control al semnelor vitale, a explicat armata americană pentru France Presse.
“Unele dintre tehnologiile preconizate pentru Talos conţin o armură avansată, calculatoare care permit soldatului să ştie unde se află în orice moment pe câmpul de luptă şi să comunice cu comandamentul, precum şi un sistem de alimentare electric şi un schelet exterior foarte mobil”, a precizat armata terestră americană.
Future-Army-Soldier1Comandamentul pentru operaţiuni speciale (US Special Operations Command), care controlează comando-urile de elită ale Marinei americane, “Navy SEAL”, şi ale armatei terestre, “Army Rangers”, a lansat un apel cercetătorilor, în urmă cu o lună, să prezinte proiecte bazate pe tehnologii care să poată fi încorporate într-o “armură de luptă inteligentă”. Proiectele vor putea fi prezentate până în septembrie 2014.
Această viitoare armură de luptă ar putea folosi, de asemenea, “un scut lichid”, care aminteşte de filmele “Terminator”, dar această tehnologie nu este decât în primele stadii de dezvoltare, au explicat pentru AFP oficialii americani. Potrivit acestui proiect dezvoltat de cercetătorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), acest lichid s-ar solidifica cu o încărcătură magnetică sau electrică.
Ideea de a afişa pe un ecran, în casca unui soldat, amplasamentul forţelor pe un câmp de luptă este similară eforturilor deja în curs pentru dezvoltarea unei căşti destinate piloţilor de pe noul avion de vânătoare F-35, mai amintește AFP, preluată de Agerpres. De pe Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu