Putin

Putin ii acuza pe rivalii straini, ca se folosesc de islamul radical pentru a slabi Rusia

autor: FrontPress 24.10.2013

putinPreședintele Vladimir Putin i-a acuzat pe rivalii straini ca se folosesc de islamul radical, pentru a slabi Rusia. Putin a făcut apel, ieri, la clericii musulmani, sa ajute la reducerea tensiunilor rezultate după ultimul atentat sinucigaș cu bombă și revoltele nationaliste.
“Unele forțe politice se folosesc de islam, sau, mai precis, de mișcările radicale care nu au fost populare în rândul musulmanilor rusi, pentru a slăbi statul nostru și a crea regiuni cu conflicte gestionate extern, pe teritoriul Rusiei”, a declarat Putin, la celebrarea celei de-a 225-a aniversari a Administrației Spirituale Centrale a Musulmanilor Rusi.
“Un proces activ și nu întotdeauna pozitiv, de amestecare a politicii în religie, inclusiv in randul islamulului, are loc in prezent in lume. În aceste condiții, comunitatea musulmană rusa se confruntă cu noi probleme și sarcini. Noi le putem rezolva doar împreună”, a adaugat acesta, citat de Russia Today.
Luni, un atentator sinucigaș a ucis șase persoane și a rănit peste alte 30 de persoane, intr-un autobuz, în orașul rusesc Volgograd. Mass-media rusească a raportat că suspectul, identificat ca Naida Asiyalova, avea o relatie cu un bărbat urmărit de către autorități pentru legăturile sale cu grupurile militante islamiste.
Conform unui raport al publicatiei bulgare Novinite, în octombrie, au aparut si tensiuni etnice, in urma înjunghierii unui rus, in varsta de 25 de ani, în districtul Biryulyovo al Moscovei. Un național azer a fost suspectat pentru aceasta crimă. De pe Lacasuri Ortodoxe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu