Marine Le Pen

Marine Le Pen vrea o alianta europeana a NATIONALISTILOR “moderati”. “Extremistii” de la Jobbik si Zorii Aurii ies din calcul

autor: FrontPress 27.10.2013

Jobbik EUMarine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa, a discutat miercuri cu europarlamentarul Bruno Gollnisch şi cu tatăl ei, fondatorul formaţiunii anti-imigraţioniste, în vederea ruperii relaţiilor cu partidul radical Jobbik din Ungaria. Pe de altă parte, aceasta îşi mai propune să înfiinţeze anul viitor un grup identitar în noul Parlament european, alcătuit din partide naţionaliste moderate şi eurosceptice.
În cadrul unei conferinţe de presă organizate în Strasbourg, Marine Le Pen a declarat că din viitoarea alianţă nu vor face parte partide precum Jobbik din Ungaria sau Zorii Aurii din Grecia, în cazul în care acestea vor reuşi să obţină mandate în Parlamentul European la alegerile din 2014. Preferaţii Marinei Le Pen sunt austriecii de la Partidul Libertăţii, separatiştii belgieni de la Interesul Flamand, anti-musulmanii olandezi de la Partidul Libertăţii şi Democraţii Suedezi.
Deocamdată, tatăl acesteia Jean- Marie Le Pen şi Bruno Gollnisch sunt membri din partea Frontului Naţional ai Alianţei Europene a Mişcărilor Naţionale, din care fac parte şi ungurii de la Jobbik şi alte formaţiuni considerate radicale. Rămâne de văzut dacă se va renunţa la vechii aliaţi în favoarea unei noi structuri la nivel european. Totul va depinde, probabil, de scorurile electorale pe care le vor obţine în primăvara anului viitor la alegerile europarlamentare partidele naţionaliste şi eurosceptice din fiecare ţară în parte.
Formarea unui grup parlamentar oficial în Parlamentul european necesită 25 de membri din cel puţin 7 ţări din cele 28 ale Uniunii Europene.
De când a preluat de la tatăl ei conducerea Frontul Naţional, Marine Le Pen a îndepărtat din prima linie elementele radicale, încearcând să scape partidul de eticheta de “formaţiune de extremă dreapta”, sintagmă contestată chiar în instanţă. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu